Sondakika! Kremlin'den Erdoğan açıklaması

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sondakika! Kremlin'den Erdoğan açıklaması

DÜNYA Haberleri

Sondakika! Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in "yakınlarda gerçekleştireceği" Türkiye ziyareti konusunda sözleştiğini duyurdu.

Kremlin'den yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın gelecekte bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi.

Açıklamada görüşmenin nerede ve ne zaman yapılacağına henüz karar verilmediği ifade edildi.

PUTİN TÜRKİYE'YE GELİYOR

Moskova merkezli Interfax Haber ajansına konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yardımcısı Yuri Ushakov, "Türkiye Cumhurbaşkanı, Başkanımızı Türkiye'ye davet etti. Ziyaret planlanıyor fakat tarih gibi koşullar henüz görüşülmedi" açıklamasında bulundu.  

İkili en son Temmuz 2022'de İran Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi'nin de katılımıyla İran'ın başkenti Tahran'da bir araya gelmişti. 

SAVAŞTAN BU YANA İLK ZİYARET

Putin’in Türkiye ziyareti, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılara başladığı 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana bir NATO üye ülkesine gerçekleştireceği ilk ziyaret olması bakımından önem taşıyor.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz mart ayında Rus lider Putin hakkında Ukrayna’da savaş suçu işlediği gerekçesiyle “tutuklama kararı” çıkarmıştı. Putin’in bir yurt dışı ziyaretinde “yakalama kararının” uygulanıp uygulanmayacağı bir süre tartışılmıştı. Türkiye’nin Uluslararası Ceza Mahkemesi kuruluş statüsü olan Roma Statüsü’ne taraf olmaması nedeniyle Putin’in “yakalanması” riski taşımadığı ifade ediliyor.

ERDOĞAN'I TEBRİK ETMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Putin, 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ni kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak tebrik etmişti.

Kaynak: Interfax Haber

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...