Kremlin’den bir istifa daha! Putin’i iktidara getiren danışman görevden ayrıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kremlin’den bir istifa daha! Putin’i iktidara getiren danışman görevden ayrıldı

DÜNYA Haberleri  / İHA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in iktidira gelmesine yardımcı olan Valentin Yumashev, Kremlin Danışmanlığı görevinden istifa etti.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları sürerken Kremlin’de siyasi krizler devam ediyor. İlk olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sürdürülebilir Kalkınma Özel Temsilcisi Anatoly Chubais'in  23 Mart’ta istifa etti. Bu istifa haberinden kısa bir süre sonra yeni bir istifa haberi daha geldi. Kremlin Danışmanı Valentin Valentin Yumashev de istifa etti. Putin’i iktidara taşıyan Rus lider Boris Yeltsin’in damadı olan Yumashev, Yeltesin Vakfı'nın yönetim kurulu üyesiydi. Yeltesin Vakfı'nın Genel Müdür Yardımcısı Lyudmila, Yumashev’in istifasını doğruladı. Lyudmila “Bu onun isteğiydi. Bu nedenle istifa ettiğini biliyorum” dedi.

PUTİN’İN İKTİDARA GETİREN YUMASHEV İSTİFA ETTİ

Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra kurulan Rusya Federasyonu'nun ilk devlet başkanı Boris Yeltsin'in danışmanı olarak görev alan Yumashev aynı zamanda Yeltsin'in damadıydı. Yeltsin'den sonra Putin'in başkanlık koltuğunu devralmasında önemli rol oynayan Yumashev, 1998 yılından sonra aralıksız olarak başkan danışmanı olarak görevde bulundu.

Kremlin’den bir istifa daha! Putin’i iktidara getiren danışman görevden ayrıldı

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...