Kremlin tüm gelirini açıkladı: Putin'in mal varlığı şoke etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kremlin tüm gelirini açıkladı: Putin'in mal varlığı şoke etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Devlet Başkanı Putin’in geliri ve toplam mal varlığı Kremlin tarafından paylaşıldı. Ukrayna'ya başlatılan savaşın ardından ağır yaptırım listelerinin başında gelen Putin'in mal varlığının beklentilerden çok uzak olması şaşkınlığa yol açtı.

Rus muhaliflerin lüks hayat yaşadığını iddia ettiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in mal beyanı Kremlin tarafından yapıldı. Söz konusu beyan sonrası Ukrayna topraklarına yönelik işgali başlatan emri veren ve başta ABD olmak üzere çok sayıda ülkenin yaptırım listesine giren Rusya Devlet Başkanı Putin’in gelirinin iddia edilenden çok uzakta olduğu ortaya çıktı.

ALTIN KAPLAMA TUVALETİNİN OLDUĞU İDDİA EDİLİYORDU

Resmi olmayan pek çok kaynağın iddialarına göre; Rusya Devlet Başkanı Putin dünyanın en zengin liderlerinden biri ve milyarlarca dolar büyüklüğünde bir serveti var. Rus muhaliflerinin iddialarına en az 20 lüks aracı özel spor salonları ve 65 dolarlık altın kaplama tuvaleti olduğu söylenen Putin’in, kullandığı saatlerin ise 6 yıllık maaşına denk geldiği ifade edildi. 

2 DAİRESİ VE 3 OTOMOBİLİ VAR

Bahsi geçen iddialara yönelik Kremlin devletin üst kademelerine ilişkin mal varlığı bilgilerini yayımladı. Söz konusu bilgilerde 2015’te 8 milyon 891 bin ruble kazanan Vladimir Putin’in geliri geçen yıl 8 milyon 858 bin rubleye (yaklaşık 155 bin dolar) geriledi.

Son dönemde milyarca dolarlık servete sahip olduğu iddialarıyla yolsuzluk protestolarının hedefi olan Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev’in ise geçen yıl 8 milyon 587 bin ruble kazandığı belirtildi.

Beyana göre Putin’in ayrıca kendisine ait Rusya’da bin 500 kilometrekarelik bir arazisi, iki apartman dairesi ve üç otomobili bulunurken, Medvedev ise 4 bin 700 kilometrekarelik bir araziye, bir apartman dairesine ve bir araca sahip.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...