Kremlin: Tahıl anlaşması konusunda karşılıklı anlayış mevcut

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kremlin: Tahıl anlaşması konusunda karşılıklı anlayış mevcut

DÜNYA Haberleri

Kremlin sözcüsü Dimitriy Peskov, tahıl koridoru anlaşmasına ilişkin "karşılıklı anlayış mevcut" değerlendirmesinde bulundu.  Peskov, Ukrayna ile barış görüşmelerine ilişkinde açıklama yaptı ve "Ukrayna'nın pozisyonu sebebiyle barış müzakereleri mümkün değil" dedi.

Rusya’nın Ukrayna’nın Sivastopol’daki Rus gemilerine gerekçe göstererek tahıl anlaşmasından çekildikten sonra Türkiye’nin arabuluculuğu ile yeniden uzlaşma sağlanmıştı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan tahıl koridoru konusunda yaptığı açıklamada, 

Peskov, "Tahıl anlaşması konusunda karşılıklı anlayış mevcut. Bu konuda temaslarımız sürüyor bazı sorunların çözülmesi gerekiyor. Tahıl anlaşması konusunda karşılıklı anlayış mevcut" diye konuştu.

BARIŞ MÜZAKERESİ AÇIKLAMASI

Bununla birlikte Kremlin sözcüsü, Rusya'nın "özel askeri operasyon" olarak tanımladığı Ukrayna'daki savaşın hedefine barış müzakereleriyle ulaşılabileceğini belirterek, "Ukrayna'nın pozisyonu sebebiyle barış müzakereleri mümkün değil" yorumunda bulundu. 

TAHIL ANLAŞMASI

Rusya-Ukrayna savaşı sonrasında ortaya çıkan gıda krizinin çözümü için Türkiye'nin koordinasyonunda yürütülen tahıl sevkiyatı anlaşması, 22 Temmuz'da İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Ukrayna, Rusya, Türkiye ve BM arasında imzalanmıştı.

Moskova, gemilerinin yaşadığı güvenlik sorunları ve kendi gübresini dünyaya satamadığı gerekçesiyle anlaşmayı askıya almıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...