Kremlin muhabiri açıkladı: Erdoğan'ın Putin'i bekletmesinin perde arkası

Düzenleyen: / Kaynak: TürkRus
Kremlin muhabiri açıkladı: Erdoğan'ın Putin'i bekletmesinin perde arkası

DÜNYA Haberleri  / TürkRus

Türkiye, İran ve Rusya ile birlikte Tahran’da gerçekleşen Astana Formatında Yedinci Üçlü Zirve Toplantısı’na Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin görüşmesinde, Putin’in yaklaşık 45 saniye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı beklemesi kameralara yansıdı. Sosyal medyada çok konuşulan bekleme anlarının perde arkasını Kremlin muhabiri anlattı.

İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleşen Astana Formatında Yedinci Üçlü Zirve sona erdi. Görüşmeye ilişkin detaylar gündemdekini yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki ikili görüşmeden bir görüntü, özellikle Türkiye’de sosyal medyada dün akşam yoğun şekilde paylaşıldı.

Putin’in görüşmenin yapılacağı salona girmesi, Rus ve Türk bayraklarının önünde yaklaşık 45 saniye Erdoğan’ın gelişini beklemesi kameralara yansıdı. Sosyal medyada farklı yorumlar yapılırken, Kommersant gazetesinin “Putin’in gölgesi” diye anılan deneyimli Kremlin muhabiri Andrey Kolesnikov, yaşananları şöyle aktardı:

“Şimdi, Türkiye cumhurbaşkanından birkaç saniye önce salona giren Sayın Putin'in müzakere odasında ayakta onu beklediğini söyleyebilirim, ama bu durum bu değildi; değildi. Sayın Erdoğan'ın koridorda Dmitry Peskov ile karşılaşacağını kim bilebilirdi ki? Türkiye Cumhurbaşkanı (Peskov’un) yanından geçmişti ama sonra geri döndü ve kendi dilinde, Türkçe sohbet etti. Bay Peskov daha sonra “Beni uzun zamandır görmedi…” diyerek, utanarak mazeret bildirdi. Bu arada, Rusya devlet başkanı en az üç dakika boyunca, garip bir şekilde kameraların önünde ayakta bekledi.”

Türkolog olan ve Türkçesi mükemmel konuşan Peskov, daha önceki zirvelerde de sık Erdoğan ile ayaküstü sohbet etmişti.

 


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: TürkRus
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...