Kremlin: Erdoğan ile Putin yakında görüşecek

Düzenleyen: / Kaynak: İnterfax - Bloomberg
- Güncelleme:
Kremlin: Erdoğan ile Putin yakında görüşecek

DÜNYA Haberleri  / İnterfax - Bloomberg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakında yüz yüze görüşeceği açıklandı. Bloomberg'in Türk kaynaklarına dayandırdığı haberine göre tahıl anlaşmasının gündemde olacağı görüşme 8 Eylül'de gerçekleşecek. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov da yaptığı açıklamada, iki liderin yakında görüşeceğini ifade etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın zamanda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yüz yüze görüşeceği duyuruldu. Bloomberg’in Türk Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Erdoğan’ın Moskova’ya bir ziyaret gerçekleştireceği bildirildi. Görüşmede Karadeniz Tahıl Girişimi’nin geleceğinin görüşüleceği aktarıldı.

Haberde, ‘’Erdoğan’ın Karadeniz Tahıl Girişimi’ni canlandırmak üzere önümüzdeki hafta Rusya’da Putin ile görüşmesi bekleniyor… Erdoğan, 8 Eylül’de Rusya’ya gidebilir’’ ifadesi kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9-10 Eylül’de Delhi’de yapılacak G-20 Zirvesi’ne katılacağını hatırlatan Bloomberg, Erdoğan’ın söz konusu zirve öncesinde Rusya’yı ziyaret etmeyi planladığını kaydetti.

KREMLİN SÖZCÜSÜ: ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ YAKINDA

Bu haberi güçlendirecek bir açıklamada sabah saatlerinde basın mensuplarının karşısına geçen Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov’dan geldi. Peskov, Putin ile Erdoğan arasındaki görüşmenin yakında gerçekleşeceğini ve bu konuda bilgilendirme yapılacağını bildirdi.

TÜRKİYE-KATAR-RUSYA FORMÜLÜ

Öte yandan tahıl anlaşmasının tekrar başlatılması için Rusya, Türkiye ve Katar’ın yer aldığı bir formülün de gündemde olduğunu anlatan Peskov, ''Katar'ın da katılımıyla çeşitli etkileşim seçenekleri var ancak şu anda bu konuyla ilgili somut anlaşmalar yok.''

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İnterfax - Bloomberg
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...