Kral Selman'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı

Kral Selman'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, İstanbul'daki terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Kral Selman'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, masum insanlarının hayatını kaybettiği saldırının şiddetle kınandığı ve kabul edilemez olduğu belirtilerek Suudi Arabistan'ın Türkiye'nin güvenlik ve istikrarını hedef alan bu gibi terör saldırıları karşısında Türkiye'nin yanında olduğu vurgulandı.

Türk halkıyla dayanışma içinde olduklarını ifade eden Kral Selman, mesajında şunları kaydetti: "İstanbul'da düzenlenen, sivillerin hayatını kaybettiği terör saldırısını derin üzüntü ve hüzün içinde öğrendik. Bu terör saldırısını şiddetle kınadığımızı belirterek size, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk halkına, Suudi Arabistan devleti ve halkı olarak en derin taziyelerimizi iletiyorum. Allah'tan hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine sabır ve yaralananlara da acil şifa temenni ediyorum. Yüce Mevla'dan kardeş Türkiye Cumhuriyeti ve halkını her türlü sıkıntıdan korumasını temenni ediyorum."

Birinci veliaht Prens, İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz ve ikinci veliaht Prens, Savunma Bakanı Muhammed bin Selman bin Abdulaziz de İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Mesajlarda, masum insanları hedef alan bu terör saldırısının şiddetle kınandığı ve kabul edilemez olduğu ifade edilerek hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifa temennisinde bulunuldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...