Kral Abdullah için bayrakların yarıya indirilmesine büyük tepki

/ Kaynak: DHA
Kral Abdullah için bayrakların yarıya indirilmesine büyük tepki

DÜNYA Haberleri  / DHA

İngiliz basını önceki gün vefat eden Suudi Arabistan Kralı Abdullah için İngiltere'de bayrakların yarıya indirilmesi tepki ile karşıladı.

İngiliz televizyonları ve gazeteleri haberlerinde Suudi Arabistan'da insan haklarının çiğnendiğini vurgularken BBC, Abdullah'ın ülkesinde kadınlara araba kullanma hakkının verilmediğine ve ülkede özgür konuşma hakkı olmadığına değindi.

The Times bugünkü "İngiltere Suudi Kralı için bayrakları indirince protesto fırtınası" başlıklı haberinde, Buckingham Sarayı, Parlamento ve Westminster Manastırı'nda nbsp; İngiliz bayraklarının yarıya indirilmesi üzerine yapılan protestolara dikkat çekti.

Bir muhafazakar ileri gelenin "Ne saçmalık?. Whetehall'un ulaşılmaz elitlerinin nbsp; inanılmaz yanlış kararı" eleştirisine yer veren The Times, İngiltere ve Suudi Arabistan krallıkları arasındaki yakın ilişkileri anlattı.

Yüksek tirajlı Daily Mail "Suudi Kralını saygıyla anmak için Saray bayrağı yarıya indirince infial" başlıklı haberinde Kral Abdullah'ın ölümünün zaten endişeli dünyada şok dalgaları gönderdiğini yazarken "Baş kesmeler, terör, depremler Ortadoğu'yu ateşe verebilir" ifadesini kullandı.

The Independent, insan hakları zayıf bir Suudi hükümdarı için nbsp; bayrakların yarıya indirilmesini eleştirdi. Gazete İngiliz hükümetinin Suudi Arabistan rejimiyle ilişkilerini yeniden gözden geçirmesi talepleriyle karşı karşıya kaldığını yazdı.

The Independent haberinde "Yeni Kralın parçalanan Arap Dünyasının kalbini miras aldığını" iç sayfada başlık yaptı.

İ gazetesi " Konuşma Özgürlüğünden nefret eden Suudi Kralı için bayraklar yarıda" manşetli haberinde Whitehall'ın bayrakları yarıya indirme kararının İnsan Hakları lobisini kızdırdığını vurguladı. The Sun haberinde, Suudi Arabistan'daki nbsp; zayıf insan hakları yüzünden politikacıların bayrakların yarıya indirilmesine tepki gösterdiklerini yazdı.

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...