Kral Abdullah, Çin ziyaretine başlıyor

/ Kaynak: AA
Kral Abdullah, Çin ziyaretine başlıyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Ürdün Kralı Abdullah'ın salı günü Çin ve Güney Kore'yi kapsayan resmi ziyarete çıkacağı bildirildi.

Ürdün Kralı Abdullah'ın Çin ve Güney Kore'yi kapsayan resmi ziyarete çıkacağı bildirildi. Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kral Abdullah'ın salı günü Çin ziyaretine başlayacağı belirtildi. Kral Abdullah'ın burada Çin Devlet Başkanı Şi Cinpin ve üst düzey yetkililerle bir araya geleceği, ticari etkinliklere katılacağı ifade edildi. Görüşmelerde ayrıca iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin de ele alınacağı kaydedildi.
Kral Abdullah'ın ayrıca Ürdün'ün bu yıl onur konuğu olarak yer aldığı Yinchuan kentindeki Çin-Arap Ülkeleri Fuarı'nın açılışına katılacağı bilgisi verildi.
Çin ziyaretinin ardından Güney Kore'ye geçeceği belirtilen Kral Abdullah'ın burada da Devlet Başkanı Park-Geun-hye ve üst düzey yetkililerle biraraya geleceği kaydedildi.
Görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkilerin, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınacağı, Kralın burada ekonomik faaliyetlere katılacağı ifade edildi.
- "Ziyaretler finans, iş ve ortak projeler açısından önemli"
Kral Abdullah'ın Çin ve Güney Kore'ye yapacağı resmi ziyareti değerlendiren Ürdünlü Ekonomist Mazen Merci, "Söz konusu ziyaretler finans, iş ve ortak projeler açısından büyük önem taşıyor" dedi.
Merci, Çin ve Güney Kore ziyaretinin ekonomi odaklı olacağı ancak Filistin konusuna, Irak ve Suriye'de yaşananlar gibi siyasi sorunların da ele alınacağını söyledi.
Çin'in Amman Büyükelçisi Gao Yusheng geçen hafta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ziyaret kapsamında elektrik üretim projesinin yanı sıra ticari projeler ve ekonomik iş birliğine ilişkin birçok anlaşma ve protokolün imzalanacağını söylemişti.
Büyükelçi Gao Yusheng ayrıca Çin-Ürdün teknik üniversitesi kurulmasına ilişkin resmi anlaşmanın imzalanacağını belirtmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...