Kosova’da Sırp tahriki

Kosova’da Sırp tahriki

DÜNYA Haberleri

Kosova İçişleri Bakanı Celal Sveçla, son üç günde polislerin, Sırbistan sınırı yakınlarında dört ciddi saldırının hedefi olduğunu söyledi.

Başkent Priştine’de basın toplantısı düzenleyen Sveçla, 13-15 Nisan tarihlerindeki saldırıları “terör saldırısı” olarak nitelendirerek “Saat 7.40’ta sınır noktalarında nöbet değişimi yapacak olan Kosova polisine saldırı oldu. El bombası ve AK47 ile yapılan saldırı bir terör eylemi olarak doğrulanmıştır. Saldırı polis memurları ile bütün Kosova vatandaşlarının korkutulması amacıyla yapılmıştır” dedi. Sveçla, bu saldırıların, Kosova kurumlarının ülkenin her köşesinde düzen ve hukuku tesis etme konusundaki ciddi kararlılığına cevaben yapıldığını vurguladı. Kosova Başbakanı Albin Kurti de “Son saldırının Sırbistan’dan geldiği belirledi. Sırbistan’ı, aralarında Kosovalı Sırplardan olan polisimize yönelik, şiddetli terör saldırılarını kınamaya ve bu saldırılara mesafe koymaya çağırıyorum” dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...