Kosova-Sırbistan gerilimi tımanıyor: Topraklarımıza bir daha asla ayak basamayacaksınız!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Sırbistan'ın Kosova’ya güvenlik gücü konuşlandırma açıklamaları iki ülke arasında aylardır süren gerilimi yeninden tırmandırırken, açıklamalara tepki gösteren Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, "Sırp polisi ve askeri, Kosova topraklarına bir daha asla ayak basmayacak" diyerek net mesaj verdi.

Geçtiğimiz aylarda vize tartışmaları ile alevlenen Kosova-Sırbistan gerginliği, Sırbistan Savunma Bakanı Milos Vucevic'in açıklamaları ile bir kez daha kopma noktasına geldi. Vuvevic, "Bir kıvılcım her şeyi tutuşturmak ve istenmeyen bir yöne doğru hareket etmek için yeterli." derken,  Kosova'yı ülkedeki Sırplara karşı etnik temizlik yapmakla suçladı. Bu açıklamaların ardından Sırbistan'da hükümet Kosova’ya güvenlik gücü konuşlandırma tartışmalarını yeniden gündeme getirince Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, sert tepki gösterdi.

'HEGOMONYACI ZİHNİYET DEVAM EDİYOR'

Osmani, Sırp polis ve askerinin Kosova'ya ayak basamayacağını söyleyerek, "Sırp polis ve askeri, Kosova Cumhuriyeti topraklarına bir daha asla ayak basmayacak. Sırbistan’ın hegemonyacı hayali asla gerçek olmayacak. Sırbistan’ın polis ve askeri saldırganlık yönündeki açık tehdidi, bu ülkede hegemonyacı zihniyetin devam ettiğini kanıtlar nitelikte. Sırbistan bu zihniyetten vazgeçmeli. Demokratik dünya 1999 yılında söz konusu zihniyete güçlü darbe vurmuştur" ifadelerini kullandı.

KOSAVA'LI POLİSLERE SALDIRI

Kosovalı polis memurlarına yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınayan Osmani, saldırganların adalete teslim edilmesi gerektiğini de söyleyerek, "Kosova polisinin yaralanmasına neden olan saldırı, Kosova’nın egemenliği ve anayasal düzenine hedef alan bir saldırıydı” dedi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
general yankovic10 Aralık 2022 19:31

Kosova Sırbistan'ındır !

Sonraki Haber Yükleniyor...