Kosova Barış Gücünde devir teslim töreni

/ Kaynak: İHA
Kosova Barış Gücünde devir teslim töreni

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kosova'daki Barış Gücü KFOR'da son bir yıldır komutanlık yapan Alman General Volker Halbauer görevini İtalyan General Salvatore Farina'ya devretti

1999 yılından bu yana Kosova'da barış ve istikrarı sağlayan KFOR'un Priştine'deki ana karargahında yapılan devir teslim töreninde, KFOR'a son bir yıl içinde komutanlık yapan Alman Volker Halbauer, yerini İtalyan General Sakvatore Farina'ya bıraktı. Çok sayıda yerli ve yabancı davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen devir teslim töreni, askerlerin resmi geçidi ve NATO flamasının tören alanında taşınmasıyla başladı. Düzenlenen devir teslim törenine katılan Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga, KFOR'un ülkede barış ve istikrarın sürdürülmesinde önemli çalışmalar yaptığını söyledi. NATO'nun Kosova'ya intikalinden 14 yıl aradan sonra, Kosova'nın tamamen dönüşümden geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Jahjaga, uluslararası camia ile bütünleşme vizyonuyla Kosova'nın bölgede barış ve istikrarının önemli bir etken olduğuna vurgu yaptı. Görevini sonlandıran General Volker Halbauer, Kosova'nın 14 yıl içerisinde gösterdiği gelişmeyi bir başarı hikayesi olarak nitelendirdi. "Geçen yıllara kıyasen ülkede durum oldukça değişti" diyen Halbauer, KFOR'un barikadların kaldırılması konusunda oldukça zorluk yaşadığını belirtti. Kosova'da KFOR bünyesinde 25 ülkeden 5 bin kadar asker görev yapıyor.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...