Koronavirüs vakaları ikinci doz Pfizer aşısından sonra düştü! İlk doz tek başına etkili olmuyor

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Koronavirüs vakaları ikinci doz Pfizer aşısından sonra düştü! İlk doz tek başına etkili olmuyor

DÜNYA Haberleri  / İHA

Koronavirüse karşı nüfusunun yüzde 40’ını aşılamayı başaran İsrail, 60 yaş üzerine ikinci doz Pfizer aşısı yapmaya 10 Ocak’ta başlamıştı. Ülkede 60 yaş üzerindeki nüfusun yüzde 78’ine iki doz aşı yapılmış durumda. Bu yaş grubundaki vakalarda yüzde 35, ciddi rahatsızlıklarda ise çok daha büyük düşüş görüldü.

Koronavirüse karşı nüfusunun yüzde 40’ını aşılamayı başaran İsrail, 60 yaş üzerine ikinci doz Pfizer aşısı yapmaya 10 Ocak’ta başlamıştı. Ülkede 60 yaş üzerindeki nüfusun yüzde 78’ine iki doz aşı yapılmış durumda. Bu yaş grubundaki vakalarda yüzde 35, ciddi rahatsızlıklarda ise çok daha büyük düşüş görüldü. Tel Aviv’deki Weizmann Enstitüsü, ilk doz Pfizer aşısının vakaları önlemede “çok etkili olmadığını” ortaya çıkardı. Gelişme, İngiltere’nin iki doz aşı arasında 12 hafta zaman bırakılması stratejisine de darbe oldu. Pfizer, iki aşının 3 hafta arayla yapılmasını tavsiye ediyor. İsrail'deki araştırmayı yapanlardan Profesör Dvir Aran, “Etkinliğin ikinci doz aşıdan sonra sıçrama yaptığını müşahede ediyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...