Korkutan uyarı! İklim hedeflerini ihlal etmek 'felaket' getirecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Korkutan uyarı! İklim hedeflerini ihlal etmek 'felaket' getirecek

DÜNYA Haberleri

Petersberg İklim Diyaloğu toplantısına video bağlantısı aracılığıyla bağlanan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, iklim değişikliği ile ilgili hedeflerin çiğnenmesi durumunda dünyanın "felaketle" karşılaşabileceği uyarısında bulundu ve sanayileşmiş ülkeleri üzerlerine düşen görevi yapmaya çağırdı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, ülkeleri taahhütlerini yerine getirmeye ve iklim değişikliğine karşı harekete geçmeye çağırdı.

Video bağlantısı aracılığıyla Petersberg İklim Diyaloğu toplantısında konuşan Guterres, “Uluslararası İklim Değişikliği Paneli'nin bize 1,5 santigrat dereceyi geçici olarak bile olsa aşmanın felaket olabileceğini söylediğini” ifade etti.

SANAYİLEŞMİŞ ÜLKELERE ÇAĞRI

Guterres, ülkelerin mevcut politikalarını sürdürmeleri halinde sıcaklıkların yüzyılın sonuna kadar 2,8 santigrat derece artacağı konusunda uyarılarda bulundu.

Fosil yakıt bağımlılığını sona erdirmek için daha yakın iş birliği çağrısında bulunan BM Genel Sekreteri, sanayileşmiş ülkelerin vaatlerini yerine getirmeleri ve az gelişmiş ülkelere temiz enerjiye yatırım yapmaları için mali destek sağlamaları gerektiğinin altını çizdi.

Korkutan uyarı! İklim hedeflerini ihlal etmek 'felaket' getirecek

GUTERRES İKLİM SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ

İklim krizinin dürüstlük gerektirdiğini belirten Guterres, “Sorunları ancak adlandırır ve gözlerinin içine bakarsak çözebiliriz” dedi.

"Gerçek şu ki, iklim konusunda ne yapacağımızı ne zaman ve neden yapacağımızı biliyoruz. Ancak çok uzun süredir başka yöne baktık” diyerek sözlerine son verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...