Korkutan influenza virüsü: İlk kez bir insanda görüldü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Korkutan influenza virüsü: İlk kez bir insanda görüldü

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İngiltere’de domuzlarda tespit edilen A(H1N2)v türü influenza virüsünün ilk kez bir insanda görüldüğü açıklandı.

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), ülkedeki domuzlarda tespit edilen A(H1N2)v türü influenza virüsünün ilk kez bir insanda görüldüğünü duyurdu.

UKHSA tarafından yapılan açıklamada, aile hekimlikleriyle birlikte gerçekleştirilen rutin ulusal grip taraması sırasında solunum semptomları gösteren bir bireyde A(H1N2)v virüsüne rastlandığı belirtildi.

Açıklamada, hastaya UKHSA tarafından yapılan PCR testinin sonucunda hastanın iyileştiği ifade edildi. Enfeksiyonun kaynağını belirlemek amacıyla çalışmaların sürdüğü ve temaslı kişilerin kontrol altında tutulduğu belirtilirken, solunum semptomları gösterenlerle temasta bulunan kişilere test yaptırmaları önerildi.

DÜNYADA 50 KİŞİDE GÖRÜLDÜ

İngiltere'de görülen A(H1N2)v'nin dünya genelindeki diğer A(H1N2)v türlerinden farklı olduğu bilgisine de yer verilen açıklamada, 2005 yılından bu yana dünya genelinde toplam 50 kişide A(H1N2)v tespit edildiği belirtildi.

UKHSA yetkilisi Meera Chand, virüsün ilk kez insanda görülmesi nedeniyle hızla harekete geçtiklerini ve temaslı kişileri izlediklerini belirterek, "Belirlenen protokoller doğrultusunda, kişinin nasıl enfekte olduğunu anlamak ve olası yayılımları azaltmak için araştırmalarımız devam ediyor" dedi.

Veteriner Christine Middlemiss ise hayvanlardan insanlara bulaşan virüslere dikkat çekerek, "Bu nedenle hayvan sağlığı standartları ve biyolojik güvenlik çok önemlidir. Hayvan ve insanlara yönelik tarama sistemlerimizle herkesi korumak için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Middlemiss, domuz sürülerinde görülebilecek hastalıklara karşı çiftlik sahiplerini ve işletmecilerini sağlık kurumlarıyla iletişimde olmaları konusunda uyardı. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...