Korkunç gar katliamının yankıları sürüyor! Zelenski Putin’e seslenerek öfke kustu

Düzenleyen:
Korkunç gar katliamının yankıları sürüyor! Zelenski Putin’e seslenerek öfke kustu

DÜNYA Haberleri

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş korkunç bir hal alırken, dün gerçekleştirilen korkunç saldırının yankıları sürüyor. Rus ordusu tarafından Ukrayna'nın Kramatorsk kentindeki tren istasyonu acımasızca bombalanmıştı. Saldırılarda 5’i çocuk 52 sivil hayatını kaybetmiş, onlarca insan yaralanmıştı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, saldırılarla ilgili çok sert açıklamalarda bulunarak, "Savaş alanında bize karşı koyacak güç ve cesaretten yoksun oldukları için sivillere saldırıyorlar. Bu, sınırı olmayan bir kötülüktür ve eğer cezalandırılmazsa asla durmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 45 gün geride kalırken, dün Ukrayna’nın doğusunda bulunan Donetsk bölgesine bağlı Kramatorsk şehrinin tren istasyonuna Rus ordusu tarafından roketli saldırı gerçekleşmişti. Saldırılarda 50 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi yaralanmıştı. Olayın yankıları devam ederken, Ukrayna lideri Zelenski’den çok sert açıklamalar geldi. 

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR 

Ukrayna tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın acımasız saldırılarında 5 çocuğun hayatını kaybettiği ve ölü sayısının 52’ye yükseldiği belirtildi. Aynı zamanda saldırıda 16'sı çocuk olmak üzere 96 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Korkunç gar katliamının yankıları sürüyor! Zelenski Putin’e seslenerek öfke kustu

DOKTOR SAYISI YETERSİZ 

Saldırılarla ilgili konuşan Kramatorsk Belediye Başkanı Aleksandr Gonçarenko, yaralıların çoğunun durumu ağır olduğunu ve bazılarının kollarını kaybettiklerini açıkladı. Gonçarenko, hastanelerin yaralıları tedavi için yetişemediğini, yaklaşık 40 doktorun yaralıları ameliyat ettiğini aktararak, saldırı anında istasyonda yaklaşık 4 bin sivilin bulunduğunu söyledi.

Korkunç gar katliamının yankıları sürüyor! Zelenski Putin’e seslenerek öfke kustu

“RUSLAR SİVİLLERE SALDIRIYOR” 

Saldırıyla ilgili Telegram’dan açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, "Binlerce sivil Ukraynalının tahliye edilmeyi beklediği Kramatorsk tren istasyonunu Toçka-U füzesiyle vurdular. Ruslar yöntemlerini terk etmiyor. Savaş alanında bize karşı koyacak güç ve cesaretten yoksun oldukları için sivillere saldırıyorlar. Bu, sınırı olmayan bir kötülüktür ve eğer cezalandırılmazsa asla durmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Korkunç gar katliamının yankıları sürüyor! Zelenski Putin’e seslenerek öfke kustu

RUSYA SALDIRIYI ÜSTLENMEDİ 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Donetsk bölgesinde Kramatorsk şehrindeki tren garına yapılan füze saldırısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Rusya Savunma Bakanlığının, Rus Silahlı Kuvvetlerinin Toçka-U füzesini kullanmadığı ile ilgili açıklamanın dikkate alınması gerektiğini belirten Peskov, "Silahlı kuvvetlerimiz bu tür bir füze kullanmıyor ve Kramatorsk'ta bugün için herhangi bir muharebe görevi yoktu, planlanmamıştı. Bu açıklamadan hareket edilmelidir." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...