Körfez'den Mısır Cuntası'na kredi yağıyor

Körfez'den Mısır Cuntası'na kredi yağıyor

DÜNYA Haberleri

Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan, Mısır'da Müslüman Kardeşler yönetimini deviren askeri cuntaya kredi vermeye hazırlanıyor.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'ın Mısır'daki askeri cuntaya kredi yardımında bulunacağı açıklandı. BAE, Mısır'a 1 milyar dolar hibe ve 2 milyar dolar kredi yardımı yaparken, Suudi Arabistan'ın ise 2 milyar dolar borç verebileceği belirtiliyor. Suudi Arabistan'ın kararı iki gün içinde belli olacak. Dünyabülteni'nde yer alan habere göre ; Öte yandan BAE yardımının daha büyük bir paketin parçası olduğu belirtildi. Mısır ekonomisi hem eski lider Hüsnü Mübarek'in devrilmesi hem Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yapılan darbe üzerine iyice kötüye gitmeye başlamış durumda... Bu arada Körfez ülkelerinden şimdiye kadar sadece Katar'ın Mısır'daki Müslüman Kardeşler yönetimine kredi sağlamış olması dikkat çekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...