Körfez'de tehlikeli girişim! Kimyasal silahlı gemi bölgede konuşlandı

Düzenleyen:
Körfez'de tehlikeli girişim! Kimyasal silahlı gemi bölgede konuşlandı

DÜNYA Haberleri

İran Devrim Muhafızları Sözcüsü General Ebulfazl Şekarçi, ABD'ye ait kimyasal silah taşıyan bir geminin Basra Körfezi'ne konuşlandığını öne sürdü.

İran merkezli Tasnim Haber Ajansı'nın haberine göre İranlı general, "Ray Cape" isimli geminin daha önce de Suriye ve Irak’ta düzenlenen ABD saldırılarının hedefi olan bölgelerde konuşlandığını iddia etti. 

Şekarçi ayrıca ABD'nin Suriye'de yenildiğini ve bu nedenle hezeyana kapılarak bölgedeki varlığını sürdürmek için tehlikeli senaryolara giriştiğini belirtti.

Bölgede gerçekleştirilen ya da gerçekleştirilecek kimyasal saldırılardan ABD'yi sorumlu tutan general, bu geminin bölgede yaşanan kimyasal saldırılarda rolü olduğunu savundu.

Öte yandan İranlı kaynakların, bölgede yeni kimyasal saldırılar yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulunduğu ifade ediliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...