Kongre Obama'yı zorlayacak

Kongre Obama'yı zorlayacak

DÜNYA Haberleri

ABD'de Suriye mesaisi bugün başlıyor. Ancak müdahale konusunda Kongre'nin her iki kanadında da "hayır" diyenler çoğunlukta.

ABD Başkanı Barack Obama, Suriye'ye askeri müdahale için başvurduğu Kongre'de beklemediği bir muhalefetle karşılaştı. Muhalefetteki Cumhuriyetçilerin kontrolünde olan Temsilciler Meclisi'nde şu ana kadar Suriye'ye askeri operasyona "hayır" diyeceğini açıklayan milletvekili sayısı 229'u buldu. Buna karşılık müdahale için yeşil ışık yakan vekil sayısı yalnızca 41. Kararsız milletvekili sayısı ise 163. nbsp;Temsilciler Meclisi'nde askeri müdahaleye onay zor görünürken, çarşamba günü oylama yapacak Senato'daki son durum biraz daha Beyaz Saray için iç açıcı. Operasyona "hayır" diyen senatör sayısı 31, "evet" diyenler ise henüz 28'de. Kararsız senatörlerin toplamı da nbsp;41. Temsilciler Meclisi ile Senato'da beklemediği bir direnişle karşılaşan Başkan Barack Obama, bugün televizyonların ana haber programına konuk olacak. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre Obama, CNN, PBS, Fox başta olmak üzere 6 televizyon kanalına konuşacak. Obama, Suriye'ye askeri müdahalenin neden gerekli olduğu konusunda kamuoyunu iknaya çalışacak.

MÜDAHALE OLMASA DA SİLAH VERSİNLER YETER
Suriyeli muhalif grup Yusuf El Azma Tugayı'nın komutanı Enes Abdilhamid Zir, askeri müdahale yerine kendilerine silah verilmesi halinde, kendi yöntemleriyle Esad'ı devirebileceklerini ifade ederek, "Kendi kendimizi yönetme kapasitesine sahibiz" dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...