Kongo'da acil durum! Nyiragongo yanardağı patladı

Düzenleyen:
Kongo'da acil durum! Nyiragongo yanardağı patladı

DÜNYA Haberleri

Afrika'nın en aktif volkanlarından biri olan Nyiragongo yanardağında patlama oldu. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde bulunan yanardağın yakınında bulunan ve risk altında olan 1.5 milyon nüfuslu Goma şehrinde tahliyeler başladı.

Afrika'daki en aktif volkanlardan biri olan Nyiragongo yanardağında patlaması sonucu, Kongo 1.5 milyon nüfuslu Goma şehri risk altına girdi. Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde bulunan yanardağın patlaması nedeniyle yetkililer, yerel halkı tahliye çalışmalarını hızlandırdı. Halk, yanlarına aldığı eşyalarla birlikte komşu ülke Ruanda sınırına sığındı.

GÖKYÜZÜ KIRMIZIYA BOYANDI
Patlama kilometrelerce uzak da meydana gelse de bölgede bulunan çok sayıda yerleşim yerinden görülürken, gökyüzünü kırmızıya boyadı.
Kongo hükümet sözcüsü Patrick Muyaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Hükümet Goma'daki durumu yakından izliyor" dedi.
Öte yandan Nyiragongo en son 2002 yılında patladığında 250 kişi hayatını kaybetmiş, Goma'da 120 bin kişi evsiz kalmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...