Komşuda felaket kapıda! Yunanistan alarma geçti

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Komşuda felaket kapıda! Yunanistan alarma geçti

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Yunanistan, 5 Eylül'deki sel felaketinde çok sayıda vatandaşını kaybetmişti, ülke yeni bir yağışlı hava dalgasının eşiğinde. Uyarılar peş peşe geldi, komşu alarma geçti. Meteoroloji Dairesinden yapılan açıklamada, sağanak ve doluya neden olan yeni bir kötü hava akımının etkisine girdiği bildirildi.

Yunanistan'da 5 Eylül'de şiddetli yağmurlar sonrası sel felaketi yaşadı. Bazı bölgelerde metrekareye bin kilogramdan fazla yağış düşerken 12 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce kişi evlerinden tahliye edilirken Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, afet zararlarının karşılanması için Avrupa Birliği'nden (AB) yardım istedi.

OKULLAR TEKRAR ERTELENEBİLİR

Yunanistan Eğitim, Din ve Spor Bakanlığı ve Tesalya Bölge Valiliğinin aldığı ortak kararla selin vurduğu yerlerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim 22 Eylül'e kadar ertelendi. Böylelikle okullar bugün açıldı. Ancak bu durum yeniden uzayabilir.

METEOROLOJİDEN YENİ UYARI

Yunanistan Meteoroloji Dairesi, benzer görüntülerin tekrar oluşabileceği yönünde yeniden uyarılar yaptı. Yapılan açıklamada, sabah saatlerinde Batı Makedonya bölgesinde başlayan sağanağın ilerleyen saatlerde ülkenin batı, orta ve güney kesimlerine ilerleyerek şiddetini artıracağı kaydedildi. Açıklamada, eylül başında 750 bin dönümün üzerinde alanı sular altında bırakan sel felaketinin yaşandığı Tesalya bölgesi ile ülkenin orta kesimi ve Mora yarımadasının kuzeyinin de yoğun bir yağışla karşılaşacağı tahminine yer verildi.

"ELİAS" GELİYOR

Uzmanların "Elias" adını verdiği yeni kötü hava akımı nedeniyle heyelan riskinin de yüksek olduğu kaydedildi. Bu ikazlar sonrası Mora yarımadasının kuzeyinde ve Korint civarında ise ceviz büyüklüğünde dolu yağışı başladı. Kötü hava şartları sebebiyle bazı tren seferleri iptal edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...