Köln'de Siyaset Akademisi kuruldu

Köln'de Siyaset Akademisi kuruldu

DÜNYA Haberleri

Avrupa Türk Demokratlar Birliği, Köln'de Siyaset Akademisi ile katılım oranı ve temsil gücünün artması adına topluma genç siyasetçiler kazandıracak.

Almanya'daki Türk'ler her geçen gün siyasete daha fazla ilgi duyuyor. Almanya'da yapılan son federal seçimlerde Türklerin yaklaşık yüzde 70'lik katılım oranı ve parlamentoya girmeyi başaran 11 Türk kökenli Milletvekili, bunun en güzel örneği oldu. Almanya'daki son Federal seçimlerde Türk kökenli seçmenlerin yüzde 70'lik katılım oranı ve Federal meclise giren 11 milletvekili, Türkler'in artık Almanya'da siyasetle ilgilendiğini gösteriyor. Avrupa Türk Demokratlar Birliği, Köln'de başlattığı Siyaset Akademisi ile katılım oranı ve temsil gücünün artması adına topluma genç siyasetçiler kazandırmayı hedefliyor. Avrupa Türk Demokratlar Birliği Genel Başkanı Süleyman Çelik "Federal Almanya seçimleri için yapmış olduğumuz çalışmalara hepiniz katkı sağladınız ve Türk seçmeninin %70'nin sandığa yansıdığını gördünüz. Ancak bu bir pasif çalışmaydı, bir pasif katılımdı. Artık bundan sonra inşallah önümüzde ki ilk seçimlerde aktif katılımı gerçekleştirme adına Siyaset Akademisi'ni kurduk." açıklmasında bulundu. Siyaset Akademisi'ne katılan ve konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, genç kuşak siyasetçilere önemli tavsiyelerde bulundu. Etyemez, başarılı siyasetçi olmanın, günü birlik siyasetten uzak durmaktan ve halkın köklerine ve değerlerine bağlı olmaktan geçtiğini söyledi. Siyaset Akademisi öğrencileri de Almanya'daki Türk toplumunun sesi olmak ve siyaset hayatına adım atmak için akademiye başvurduklarını belirtiyor. Siyaset Akademisi, Cumartesi ve Pazar olmak üzere 1 Aralık'a kadar devam edecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...