Kobani'ye girin diyorlar ama ya sonra?

Kobani'ye girin diyorlar ama ya sonra?

DÜNYA Haberleri

Suriye'li mülteciler konusunda Türkiye'yi suçlayan Almanya'nın mültecilere karşı seçici davranması soru işaretleri getiriyor.

Almanya'da önceki gün ülkeye gelen mülteci sayısı açıklandı. II. Dünya Savaşı'ndan sonra görülen en yüksek sayıya ulaşıldığı belirtildi. Şuanda 94 bin 200 olan rakamın yılsonuna kadar 230 bine ulaşacağı öngörüldü. Bu sayı ülkede endişeye yol açtı. Almanya'da ilticacıların kalacağı yerler konusunda da arayış sürerken, Türkiye, Suriye ve Irak'tan 2 milyon kişiyi sığınmacı olarak kabul etti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Almanya'dan yükselen Türkiye'nin Kobani'ye müdahale etmesi gerektiği sesine "Kobani'de bir tek sivil kalmadı, hepsi Türkiye'de. Kobani'den 200 bin kişi Türkiye'ye geldi" şeklinde yanıt verdi. Bakan, Türkiye'nin Kobani'ye girmesi halinde ikinci adımın ne olacağının söylenmediğini belirtti ve "Almanya için vatandaşının hayatı hayatı #x1A; son derece
kıymetliyse, Türkiye için de kıymetli" dedi.

Nihat Zeybekci Berlin Büyükelçiliği'nde Türk işadamlarıyla bir araya geldiği toplantıda, Suriye'nin kuzeyinde yaşanan çatışmalardan, ABD ve AB Serbest ticaret anlaşmasına ve Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği'ne uzanan konularda açıklamalarda bulundu. Zeybekci, Türkiye'nin Kobani'ye yardım ya da müdahale etmesini isteyenlere yönelik olarak, "Türkiye sonrası söylenmeyen açıkça telaffuz edilmeyen projelerde yani senaryosunda olmadığı oyunlarda olmasını kimse beklemesin" şeklinde konuştu.

Kaynak: Sabah Avrupa

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...