KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Düzenleyen:
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayınladığı videoda, "Çanakkale Zaferi, Türk milletinin kendisinden çok daha fazla imkanlara sahip olanlar karşısında azim ve kararlılıkla her şeyi başarmaya muktedir olduğunun göstergesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun habercisidir" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla video yayınladı. Tatar videodaki mesajında, "Çanakkale Zaferi, Türk milletinin kendisinden çok daha fazla imkanlara sahip olanlar karşısında azim ve kararlılıkla her şeyi başarmaya muktedir olduğunun göstergesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun habercisidir. Çanakkale’de verilen mücadelenin Kıbrıs Türkü’yle de pek çok bağı vardır. Kıbrıs Türkü, Çanakkale Zaferi'ni, Kurtuluş Savaşı’nı kendine rehber edinerek varoluş ve özgürlük mücadelesi vermiş, kendi devletini kurmuştur" ifadelerini kullandı.
Tatar, "İnanıyorum ki bu millet dün olduğu gibi bugün de zor günleri birlik, beraberlik ve dayanışma içinde aşacak, mutlaka çok daha güzel günlere ulaşacaktır. Memleketi için görev yapan, kendi topraklarına gönül veren kahraman gazi ve şehitlerimizi saygıyla anıyorum" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...