Kızı suikasta kurban giden Dugin'den korkutan tehdit: Gerekirse nükleer silah kullanabiliriz

Düzenleyen: / Kaynak: Haber7
Kızı suikasta kurban giden Dugin'den korkutan tehdit: Gerekirse nükleer silah kullanabiliriz

DÜNYA Haberleri  / Haber7

Moskova'da uğradığı bombalı suikast sonucu kızını kaybeden Aleksandr Dugin'den tüm dünyayı korkutan bir tehdit geldi. Ukrayna savaşı ile ilgili açıklamalarda bulunan Dugin, ''Rusya bu savaşı kaybettiğini ve egemenliğinin tehdit edildiğini görürse, şüphesiz nükleer silah kullanacaktır" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 2 hafta önce kızını Moskova yakınlarındaki bir köyde aracına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu kızı Daria Dugina'yı kaybeden Rus siyasetçi Aleksandr Dugin, 24 Şubat'ta başlayan Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin açıklamlarda bulundu. 

"Ukrayna, Rusya'ya zarar vermek ve sınırlamak için dizayn edildi.'' ifadelerini kullanan Dugin, 'Ukrayna'yı kaybetmek Batı için kayıptır ama büyük bir kayıp değildir. Rusya, NATO çıkarlarını ve varlığını, AB ve ABD'nin varlığını tehdit etmiyor." dedi. 

''HER ŞEY HALA KONTROL ALTINDA''

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de nükleer silah kullanımıyla ilgili daha önce benzer bir açıklama yaptığı hatırlatan Dugin, "Her şey hala kontrol altında ve plana göre gidiyor. Rusya bu savaşı (Ukrayna Savaşı) kaybettiğini ve egemenliğinin tehdit edildiğini görürse, şüphesiz nükleer silah kullanacaktır" diye konuştu.

''ELİMİZDE KİMSENİN AŞIK ATAMAYACAĞI ARAÇLAR VAR''

Rus lider Putin, Nisan ayında yaptığı açıklamada, "Elimizde kimsenin aşık atamayacağı araçlar var. Ve bunu hava atmak için söylemiyoruz, gerekirse bunları kullanırız" demişti. Putin'in bu ifadeyle, balistik ve nükleer silahları kastettiği ifade edilmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da ülkelerine yönelik "varoluşsal bir tehdit" görmeleri durumunda Putin'in nükleer silahlara başvurabileceğini söylemişti.

Kızı suikasta kurban giden Dugin'den korkutan tehdit: Gerekirse nükleer silah kullanabilirizDarya Dugina'nın ölümüne sebep olan suikastın aslında babası Aleksandr Dugin için düzenlendiği, baba kızın son nda araç değiştirmesi üzerine ölen kişinin Darya olduğu iddiaları da gündeme gelmişti.
 

NE OLMUŞTU?

Rus siyaset bilimci Alexander Dugin'in kızı Darya Dugina'nın 22 Ağustos'ta seyahat ettiği otomobilin Moskova bölgesinde patlaması sonucu hayatını kaybetmişti. 

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Darya Dugina'nın bombalı saldırıyla öldürülmesinin arkasında Ukrayna özel servislerinin bulunduğunun tespit edildiğini bildirdi.

FSB'den yapılan açıklamada, Dugina'nın, içinde bulunduğu aracın Moskova bölgesinde patlatılması nedeniyle hayatını kaybettiği anımsatıldı.

Cinayetin detaylarının ortaya çıkarıldığı kaydedilen açıklamada, "Suçun Ukrayna özel servisleri tarafından hazırlanıp işlendiği tespit edildi. Öldürme planı, 1979 doğumlu Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk tarafından gerçekleştirildi. Vovk, 12 yaşındaki kızıyla 23 Temmuz'da Rusya'ya gelerek bilgi toplamak için Dugina'nın yaşadığı evde daire kiraladı." ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber7
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...