Kız arkadaşına kızdı, müzedeki 5 milyon dolarlık eserleri kırdı

Düzenleyen: / Kaynak: Daily Mail
Kız arkadaşına kızdı, müzedeki 5 milyon dolarlık eserleri kırdı

DÜNYA Haberleri  / Daily Mail

ABD'de girdiği sanat müzesinde kız arkadaşıyla tartışan genç adam sinirlendiği için müzenin ön kapısını ve müze içinde yer alan değeri 5 milyon dolar olan antik Yunan eserlerini kırdı.

ABD'nin Teksas eyaletinde yaşayan genç adamın kız arkadaşına duyduğu öfke milyon dolarlık antik yunan eserlerinin kırılmasına neden oldu. 21 yaşındaki Brian Hernandez, Teksas'taki Dallas Sanat Müzesi'nde çarşamba gecesi yaptığı saldırı sırasında güvenlik görevlileri tarafından tutuklandı .

Daha sonra Dallas polisine, kız arkadaşına kızgın olduğu için paha biçilmez antik sanat eserini yok etmeye karar verdiğini söyledi. En az 2 bin 500 yıl hayatta kalan üç antik Yunan eseri Hernandez'in şiddetinin sonucu parça parça oldu. 

MİLYON DOLARLIK NADİR ANTİK ESERLER 

Öte yandan çağdaş bir Kızılderili parçasını, MÖ 540'tan kalma bir Yunan kupasını ve müzenin cam ön kapısını da yok etti. Polis ifadesinde, "Yıkılan vitrinlerin içindeki eşyalar, son derece değerli ve türünün tek örneği olan nadir antik eserlerdir" dedi. Hernandez'in gazabının 5 milyon 153 bin dolara mal olduğu tahmin ediliyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...