Kırmızı alarm verilen İngiltere'de aşırı sıcaklar havalimanının pistini eritti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kırmızı alarm verilen İngiltere'de aşırı sıcaklar havalimanının pistini eritti

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere’de geçtiğimiz haftalarda aşırı sıcak havalar nedeniyle kırmızı alarma geçilmişti. Ülkede baş gösteren sıcaklar Luton Havalimanı'ndaki pistleri eritince uçuşların ertelenmesine neden oldu.

İngiltere'de aşırı sıcaklar kırmızı alarma geçilmiş ve sık sıkm uyarılarda bulunulmuştu.  Ülkede bu hafta 40 santigrat dereceye kadar çıkacağı tahmin edilen sıcaklıklarla İngiltere’nin en sıcak gününün yaşanabileceği ifade edilmişti. Bu sıcaklar için bazı tedbirler alan İngiltere'de tdbirler kapsamında bazı okulların erken kapanması veya hiç açılmaması planlanıyor.

UÇUŞLAR ERTELENDİ

BBC’nin haberine göre, yetkililerden yapılan açıklamada, sıcakların neden olduğu tahribatın olabildiğince kısa sürede onarılacağı belirtildi. Güvenli uçuşların sağlanması için pistin onarım süresi boyunca uçuşların ertelendiği bilgisi paylaşıldı.

İngiltere Meteoroloji Kurumu (Met Office), sıcaklıkların ilk kez 40 santigrat dereceye ulaşabileceğini ve sağlıklı insanlar arasında ciddi hastalık ve hatta ölüm riski oluşturabileceğini dikkate alarak ilk defa aşırı sıcaklık uyarısı yapmıştı.

Seyahat, sağlık hizmetleri ve eğitimi olumsuz etkileyen aşırı sıcaklıklara yönelik "kırmızı" alarmın 19 Temmuz'a kadar süreceği bildirilmişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...