Kırımoğlu: Rusya ile savaş, Kırım’ı kurtarmak için fırsat

Kırımoğlu: Rusya ile savaş, Kırım’ı kurtarmak için fırsat

DÜNYA Haberleri

Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu “Bu savaşın Kırım’da sona ereceğini umut ediyoruz. Sekiz yıl önce Kırım’da başlayan savaş, Kırım’da bitecektir” dedi.

Kırım Tatar Türk halkının lideri ve Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya ve Ukrayna arasında iki aydan fazladır devam eden savaşın Kırım’ın kurtarılması için fırsat olduğunu söyledi. Kırımoğlu, Kırım Tatar sürgününün 78. yılında Kırım’daki Türklerin durumu ve Rusya ile savaşı anlattı. Abdülcemil Kırımoğlu “Ruslar üçüncü günde Kiev’i almayı, dördüncü gün askerî geçit töreni yapmayı, Ukrayna Devlet Başkanı’nı öldürmeyi veya rehin almayı, onun yerine kukla hükûmet kurmayı ve bu hükûmete de kendi istediklerini dikte etmeyi planlıyorlardı. Savaş devam ediyor. Buraya gelen askerleri kaçmak zorunda kaldılar. Harkiv’den de kaçtılar. Esas savaş şimdi Donbass bölgesinde devam ediyor” dedi.

Kırımoğlu, Rusya ile savaşın 2014’te Kırım’da başladığını ifade ederek “Bu savaşın Kırım’da son ereceğini umut ediyoruz. Sekiz yıl önce Kırım’da başlayan savaş, Kırım’da bitecektir. Rusya ile savaş, Kırım’ın işgalden kurtarılması için bir fırsattır. Buna çok inanıyorum. Ülkemizde yapılan sosyolojik araştırmalara göre, Ukrayna vatandaşlarının yüzde 95’i Kırım’ın bu savaş neticesinde işgalcilerden kurtarılmasından yanadır” diye konuştu.

Rusya’nın Kırım’ı askerî üs olarak kullandığını dile getiren Kırımoğlu, Ukrayna’nın diğer bölgelerine Kırım’dan füzelerin fırlatıldığını söyledi. Batı ülkelerinin Rusya’ya yönelik savaş nedeniyle güçlü yaptırımlar uyguladığına dikkati çeken Kırımoğlu “Bu yaptırımlar, Ruslar 2008’de Gürcistan’a girdiği zaman uygulanmış olsaydı Kırım’a da girilmezdi. Maalesef, Batı ülkeleri geç uyandı” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin Ukrayna’ya ve Kırım Tatarlarına destek sağladığını aktaran Kırımoğlu “Türkiye’ye minnettarız. Çünkü Türkiye, Kırım’ın ilhakını tanımadı” dedi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...