Kırım Parlamento Başkanı'ndan Rusya yanlısı açıklama

/ Kaynak: AA
Kırım Parlamento Başkanı'ndan Rusya yanlısı açıklama

DÜNYA Haberleri  / AA

Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamento Başkanı Konstantinov: "Ukrayna ve Kırım, Rus dünyasına ait."

Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Parlamento Başkanı Vladimir Konstantinov, "Ukrayna ve Kırım'ın, Rus dünyasına ait olduğunu, dışarıdan bu topraklara müdahale etmeyi düşünenlerin bunu bilmesi gerektiğini" söyledi.
Konstantinov, Kırım devlet televizyonu binası içinde oluşturulan uluslararası basın merkezinde yaptığı açıklamada, "Kırım'daki çoğunluğun da seçmiş olduğu, demokratik yollarla seçilmiş bir Devlet Başkanı vardır ve bu da Viktor Yanukoviç'tir. Kiev'de yaşananlar, yasa dışı yollarla kaba kuvvetle silahlı bir grubun iktidarı ve kamu binalarını ele geçirme durumudur. Bunu nasıl meşru sayabiliriz. Siyasi krizin çözümü demokratik yollarla olmalı, şiddete başvurarak değil" dedi.


KIRIM İLE TÜRKİYE'NİN DOSTÇA İLİŞKİLERİ, İŞBİRLİĞİYLE GELİŞEBİLİR


Konstantinov, Kırım'ın Türkiye ile çok iyi ve dostça ilişkilerine işaret ederek, Kırımlıların Türkiye'ye, Türklerin de Kırım'a serbestçe seyahat edebildiğini ve bu durumdan iki tarafın da hoşnut olduğunu ifade etti.
Konstantinov, eğitim ve kültür seviyesinde işbirliği olduğu takdirde Türkiye ile bu yöndeki ilişkileri sürdürebileceklerini belirtti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...