Kırgızistan'da 'iktidarı devirme planı' iddiası

/ Kaynak: AA
Kırgızistan'da 'iktidarı devirme planı' iddiası

DÜNYA Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Atambayev'i devirmeye yönelik hazırlıklar olduğuna ilişkin açıklamaların ardından Başbakan Satıbaldiyev, güvenlik birimleriyler görüştü.

Başbakan Cantoro Satıbaldiyev, İçişleri Bakanlığı binasında bakanlık yetkilileriyle yaptığı toplantıda, polisi organize suç örgütleriyle mücadelede yetersiz kalmakla suçladı. Halkın iktidara güvenini temin için polisin organize suç örgütleriyle mücadelede daha etkin olması gerektiğini ifade eden Satıbaldiyev, "Kırgızistan'da 625 suç örgütü temsilcisi bulunuyor. Bu yıl, bunlardan sadece 100'e yakını tutuklandı. Polis, savcılık ve istihbarat bu kişileri biliyor. Size soruyorum, neden suç örgütleri siyasi durumu etkiliyor? Suçlular, cezaevinde olmalıdır. İlçe meclislerinde oturmamalıdır. Size iki ay süre tanıyorum. Ben polisten daha verimli işler bekliyorum" diye konuştu.
Toplantıda, polis yetkilileri de personel maaşlarının azlığı ve teknik donanım yetersizliğinden yakınırken, İçişleri Bakanı Abdulda Surançiyev, Başbakan'ın talimatların yerine getirileceğini belirtti.
Kırgızistan'da Milli Güvenlik Devlet Komitesi dün, Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'i devirmeye yönelik hazırlıklar olduğunun ortaya çıkarıldğını duyurmuştu. Devlet televizyon kanalı (OTRK), GKNB'nin, meclis dışındaki muhalefetin iktidarı devirme planını ortaya çıkardığına ilişkin haber yayınlamıştı.
Bu arada, iktidarı devirmeye teşebbüs ettikleri gerekçesiyle daha önce milletvekili mazbataları iptal edilen Milliyetçi Ata Curt Partisi üyesi Sadır Caparov ve meclis dışındaki Akıykat (Hakikat) Partisi lideri Alikbek Djekşenkulov ile Çındık (Gerçek) Partisi lideri Kubanıçbek Kadırov, istihbarat binasında ifadelerin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...