Kırgızistan ile Tacikistan barış için masaya oturdu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kırgızistan ile Tacikistan barış için masaya oturdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Kırgızistan ile Tacikistan arasında yaşanan çatışmalarda 100'den fazla asker hayatını kaybetmişti. İki ülke arasında barışı hedefleyen bir protokol imzalandı.

Kırgızistan ile Tacikistan arasında sınır anlaşmazlığı sebebiyle 14 Eylül'de çatışma çıktı. Her ülkeden de 100'den fazla asker hayatını kaybetti. Rusya'nın araya girmesi ile iki taraf arasında 16 Eylül'de ateşkes ilan edildi.

ASKERLER GERİ ÇEKİLECEK

Bugün ise Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev ile Tacikistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Saymumin Yatimov görüştü. İkili, Tacikistan'da bir araya geldi. Başkanlar, askeri güçlerin geri çekilmesi ve durumun istikrara kavuşturulması için protokol imzaladı.

REHİN ALINAN ASKERLERLE DÖNDÜ

Taşiyev, çatışma sırasında Tacikistan tarafından alıkonulan 4 Kırgız askerin serbest bırakılmasını sağladı. Ardından askerlerle birlikte Kırgızistan'ın Batken bölgesine döndü.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...