Kırgız usulü

Kırgız usulü

DÜNYA Haberleri

Kırgızistan’da Çeçen asıllı mafya lideri Aziz Batukayev, 2013 yılında illegal olarak serbest bırakıldı. Bu olayla ilgili başlatılan soruşturmada o dönemin Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, tanık sıfatıyla dinlenmek istedi. Fakat Atambayev, mahkemeye gitmedi. Bunun üzerine Millî Güvenlik Devlet Komitesi özel harekât ekibi, önceki gece evine operasyon düzenledi.

Atambayev ve evinde bir buçuk aydır nöbet tutan destekçileri, güvenlik güçlerine sert bir şekilde karşılık verdi. Çıkan çatışmada 22 yaşındaki bir görevli hayatını kaybetti, 45 kişi yaralandı, bir bölge emniyet müdürü ise başından aldığı darbe ile komaya girdi. Atambayev, altı güvenlik görevlisini de rehin aldı. Bunun üzerine operasyon durduruldu. Olay sonrası yeni Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, tatilini yarıda keserek gece vakti başkent Bişkek’e döndü. Ceenbekov “Bu iki kişinin tartışması değildir. Bu hukuk mücadelesidir” dedi. Ardından dün öğle saatlerinde ikinci bir operasyon düzenlendi. Rehineler kurtarılırken Atambayev gözaltına alındı.
 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...