Kimyasal saldırı telekulağa takıldı, İsrail dinledi, ABD'ye verdi

Kimyasal saldırı telekulağa takıldı, İsrail dinledi, ABD'ye verdi

DÜNYA Haberleri

Binlerce kişinin hayatını kaybettiği kimyasal saldırı İsrail'in dinlemesine takıldı. İsrail, elde ettiği delilleri ABD'ye iletti

Suriye'de düzenlenen ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği kimyasal saldırı dinlemeye takıldı. İsrail Ordusu'nun elit telekulak birimi 8200, saldırının ardından Suriyeli yetkililer arasında yapılan telefon konuşmasını tespit etti. Saldırının hemen ardından yapıldığı iddia edilen telefon konuşmasında, kimyasal silahların başındaki yetkili Suriye Savunma Bakanlığı görevlisi ile durum değerlendirmesi yapıyor. İsrail ordusu elde ettiği bilgileri, ABD ile paylaştı. Alman Focus dergisine konuşan bir Mossad yetkilisi, "Dinlemeye takılan görüşme, Esad rejiminin kimyasal silah kullandığını ispat ediyor" dedi. Bu arada Washington Post gazetesinde yer alan bir haberde, "Daha öncede Suriye'de kimyasal saldırı yapılmış ve dünyadan fazla tepki gelmemişti. Suriyeli yetkililer yine küçük çaplı kimyasal saldırı planlıyordu. Ancak bu sefer kimyasal maddelerin oranı fazla kaçırıldı. Buna ek olarak da hedef yanlış seçildi. Özgür Suriye Ordusu'nun bulunduğu bölgeye atılmak istenen kimyasal başlıklı roket, yanlışlıkla sivillerin bulunduğu Gota'ya düştü" denildi. New York Times gazetesi de İsrailli bir yetkiye dayandırdığı haberinde kimyasal roket saldırısının planlanandan fazla kayba sebebiyet verdiğini kaydetti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...