Kim ve Putin'den dünyaya beraberiz mesajı! Rusya'nın yeni uzay üssünü incelediler

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Kim ve Putin'den dünyaya beraberiz mesajı! Rusya'nın yeni uzay üssünü incelediler

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rusya'yı ziyaret eden Kuzey Kore lideri Kim ile Putin, dünyaya beraberiz mesajı verdi. Rusya'nın Vostonçniy Uzay Üssü'nü gezen iki lider, uzay araçlarını inceledi. Putin, Kim'e hitaben, "Büyük Kurtuluş Savaşı'nın 70. yıl dönümü, diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 75. yıl dönümü." İfadelerini kullandı.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-Un, nadir yurtdışı ziyaretlerinden birini Rusya’ya gerçekleştiriyor. Yeşil Tren olarak adlandırılan zırhlı treniyle Rusya’nın doğusundaki Amur bölgesine giden Kim, burada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.   

Dünyanın ilgiyle takip ettiği görüşme, Vostonçniy Uzay Üssü'nde gerçekleşti. Kremlin’den yapılan açıklamada, Kim’in yoğun programına rağmen kendisini davet eden Putin’e teşekkür ettiği bildirildi. Uzay Üssü’nde açıklamalarda bulunan Putin, Kim’in ziyaretinin önemli bir günde gerçekleştiğini belirtti.

Putin, "Sizi gördüğüme çok sevindim. Bu önemli olaylar, Cumhuriyet'in kuruluşunun 75. yıl dönümü, Büyük Kurtuluş Savaşı'nın 70. yıl dönümü, diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 75. yıl dönümü." İfadelerini kullandı.

Kim ve Putin'den dünyaya beraberiz mesajı! Rusya'nın yeni uzay üssünü incelediler

UZAY ARACINI İNCELEDİLER

Yeni üssün tesislerini gezen iki lider, "Angara" uzay roket kompleksi fırlatma aracının montaj atölyesi, "Soyuz-2" uzay aracının fırlatma kompleksi ve "Angara" aracı için yapım aşamasında olan fırlatma kompleksini inceledi.

Putin ve Kim'in tesislerdeki incelemeleri esnasında Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) Başkanı Yuriy Borisov ve Uzay Altyapı Operasyon Merkezi Genel Müdürü Nikolay Nesterçuk sunum yaptı. Kim, Vostoçniy Uzay Üssü'nün bulunduğu bölgeye özel tren ile geldi ve üsse arabayla geçti. Uzay üssündeki incelemelerinin ardından iki ülkenin lideri, beraberlerindeki heyetlerin katılımıyla görüşmelere geçti.

Kim ve Putin'den dünyaya beraberiz mesajı! Rusya'nın yeni uzay üssünü incelediler

BEKLENMEDİK ADRES DEĞİŞİKLİĞİ 

Kurşun geçirmez zırhlı yeşil treniyle Rusya topraklarına Salı günü giriş yapan 39 yaşındaki Kim Jong-un, ani bir rota değişikliğiyle Vladivostok yerine Ussuriysk'teki bir istasyonda durdu. 2019 yılında Rusya'nın en doğusundaki şehirlerden Vladivostok'ta bir araya gelen liderlerin, yine aynı adreste buluşacağı tahmin ediliyordu. Ancak yeşil tren daha da kuzeye gitti ve bu sabah Rus medyası Vladimir Putin'in konuğuyla görüşmek üzere Vostoçni Uzay Üssü'ne ulaştığını duyurdu.

Yaklaşık 30 dakika sonra Kuzey Kore lideri Kim üsse ulaştı, yerel medya 70 yaşındaki Rus lider Putin ile Kuzey Koreli mevkidaşının açık havada el sıkıştığı görüntüleri dünyaya servis etti.

KUZEY KORE'DEN MÜHİMMAT TEDARİKİ

Putin ile Kim arasındaki görüşmede, Rusya'nın Kuzey Kore'de mühimmat tedarik edebileceği ifade ediliyor. Ukrayna'da 18 aydır devam eden savaşta mühimmat stoklarını tüketen Rusya'nın savaşı sürdürmek için Pyongyang'ın desteğine ihtiyaç duyduğu ifade ediliyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...