Kim, Kuzey Kore'nin ilk casus uydusunun fırlatılmasını emretti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kim, Kuzey Kore'nin ilk casus uydusunun fırlatılmasını emretti

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore'nin askeri caydırıcılık geliştirmesinin "doğal" olduğunu ifade eden Kim Jong Un, yetkililere ülkenin ilk casus uydusunu fırlatmanın zamanında yapılmasını sağlamalarını ve ayrıca bir dizi daha keşif uydusunun fırlatılmasını emretti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, ülkenin ilk casus uydusunun planlanan fırlatma hazırlıklarının ABD ve Güney Kore'den gelen tehditlere karşı devam etmesi gerektiğini söyledi.

Resmi uzay ajansına yaptığı bir ziyaret sırasında Kim, yetkililere fırlatmanın zamanında yapılmasını sağlamalarını ve ayrıca bir dizi daha keşif uydusunun fırlatılmasını emretti.

Devlet haber ajansı KCNA'ya göre, uydu üretimi tamamlandı, ancak fırlatmanın ne zaman planlanacağı konusunda ayrıntı verilmedi.

KUZEY KORE ASKERİ KAPASİTESİNİ ARTIRMAYA ÇALIŞIYOR

Kuzey Kore, Aralık ayında casus uydu için önemli bir "son aşama" testi olarak adlandırdığı olayı gerçekleştirmiş ve fırlatma hazırlıklarını Nisan ayına kadar tamamlayacağını söylemişti.

Analistler, askeri uydunun münzevi, nükleer silahlı devletin bir çatışma durumunda hedefleri vurma yeteneğini geliştirmek için dronelar da dahil olmak üzere gözetleme teknolojisini geliştirme çabalarının bir parçası olduğunu söylüyorlar.

Kim, Kuzey Kore'nin ilk casus uydusunun fırlatılmasını emretti

KUZEY KORE, ABD'YE KARŞI "CAYDIRICILIK" PEŞİNDE

Kim, Kuzey'in askeri caydırıcılık geliştirmesinin "doğal" olduğunu söyleyerek, ABD'nin stratejik varlıklarının bölgede konuşlandırılmasını "Güney Kore'yi saldırganlık için gelişmiş bir üs ve savaş için bir cephaneliğe dönüştürme" girişimi olarak eleştirdi.

Kuzey Kore son aylarda bir dizi füze ve silah testi gerçekleştirdi, en son olarak da yeni bir katı yakıtlı kıtalararası balistik füze denemesi yaptı.

Pyongyang, Güney Kore-ABD tatbikatları konusunda "daha pratik ve saldırgan" eylemlerle tehdit ediyor ve Kuzey-Güney arasında tesis edilen telefon hatlarına bir süredir cevap vermeyi reddediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...