Kim Jong-un'un kız kardeşinden Güney Kore'ye sert cevap: Saçmalığın zirvesi

Düzenleyen: / Kaynak: Russian Today, Anadolu Ajansı
Kim Jong-un'un kız kardeşinden Güney Kore'ye sert cevap: Saçmalığın zirvesi

DÜNYA Haberleri  / Russian Today, Anadolu Ajansı

Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk-yeol'un Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arınması karşılığında ekonomik yardım sağlamaya hazır olduğunu açıklamasına dair değerlendirmede bulunan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, Güney Kore liderine 'çenesini kapatması' ve 'saçma konuşmayı bırakması' gerektiğini söyledi.

Kuzey Kore, Güney Kore tarafından 'nükleer silahlardan arınma'ları karşılığında teklif edilen ekonomik yardım önerisini reddetti. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kardeşi ve ülkenin iktidar partisinde üst düzey bir yetkili olan Kim Yo-jong, bu fikri 'saçma bir rüya' olarak nitelendirdi.

"ÇENESİNİ KAPAMASI İMAJI İÇİN DAHA UYGUN OLURDU"

Koreler arası ilişkilerden sorumlu olduğu bilinen Kim Yo-jong, devlet medyası tarafından aktarılan yorumlarda Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol'u ağır bir şekilde kınadı ve "Söyleyecek daha iyi bir şeyi olmadığı için saçma sapan konuşmaktansa, çenesini kapaması imajı için daha uygun olurdu” dedi.

Bu planı 'saçmalığın zirvesi' olarak tanımlayan Kim, ​geçmişte de benzer planların olduğunu hatırlatarak, Güney'in 'cüretkar girişimini' asla kabul etmeyeceklerini söyledi.

Kim , Kurtuluş Günü konuşmasında, liderin komünizm hakkında olumsuz yorumlarına atıfta bulunarak Yoon'u 'sistemler arası çatışmayı kışkırtmakla' suçladı.

TEKLİF BİRÇOK EKONOMİK YARDIMI KAPSIYORDU

Yoon'a göre, Seul'ün teklifi, Kuzey Kore'nin elektrik şebekesini ve dağıtım altyapısını geliştirmek için 'büyük ölçekli' gıda yardımı ve finansmanının yanı sıra ticareti kolaylaştırmak için limanları ve havaalanlarını modernize etme projelerini içerecekti.

Güney Kore'nin Kuzey'deki tarımsal üretim ve sağlık hizmetlerine de yardımcı olabileceğini iddia ederek, bu alanlarda 'uluslararası yatırım ve finansal destek' sözü verdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Russian Today, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...