Kiev'i gören Yunan Bakan panikledi: Türkler bizi bu hale getirecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kiev'i gören Yunan Bakan panikledi: Türkler bizi bu hale getirecek

DÜNYA Haberleri

Ege’de ve Doğu Akdeniz’de F-16’larımıza kilit atarak taciz eden, Batı’nın desteğinden cesaret alıp tehditler savuran Atina, bir yandan da korku içinde... Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın aklına, geçen hafta Kiev’i ziyaret ettiği esnada sirenler çalınca Türkiye’nin gücü geldi. Dendias “Türkler, Rus yöntemlerini benimsiyor. ‘Bize, yeni Ukrayna olmak istemiyorsanız dikkatli davranın’ diyorlar. Atina da Kiev’e dönüşebilir” derken, yerli silahlarımızı analiz eden Yunan basını ise “Türkiye küresel güce dönüşüyor. Yunanistan ise dramatik şekilde geride kalıyor” diye yazdı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, birçok Avrupalı siyasetçi Ukrayna’ya giderek Kiev’i ziyaret etmeye devam ediyor. Batılı siyasetçiler Rus bombardımanında zarar gören sivil yerleşim yerlerini gezerken, Kiev’in yanında olduklarına dair mesajlar veriyor. Bu isimlerden birisi de Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias oldu. Yunan bakan, beş gün önceki ziyareti sırasında Rusya hava saldırısı düzenlemiş, sirenlerin çalması üzerine de sığınağa kaçmıştı.

SIĞINAKTA BASIN TOPLANTISI

Burada Ukraynalı mevkidaşı Dmitro Kuleba ile basın toplantısı düzenleyen Dendias “Yunanların da doğuda savaş tehditleri savuran, casus belli kararı çıkaran büyük bir komşusu var. Sınırlarımızın tam karşısına büyük güçler yığarken, bizden silahlanmamamızı isteyen bir komşu. Topraklarımızın bir kısmının kendilerine ait olduğunu iddia eden bir komşu. Bir gece ansızın gelebileceğini defalarca söyleyen bir komşu. İsteklerine boyun eğmezsek, Ukrayna’nın geleceğini yaşayacağımızı söyleyen bir komşu” ifadelerini kullanmıştı.

“BİZİ TEDİT EDİYORLAR”

Dendias, ülkesine döndükten sonra Kiev ziyaretiyle ilgili açıklamalar yaparken, konuyu yine Türkiye’ye getirdi. “Birkaç gün önce, Rus işgalinden sonra Ukrayna’ya üçüncü ziyaretim olan Kiev’i ziyaret ettim” diye konuşmaya başlayan Dendias “Türkiye, Rusya’nın yöntemlerini tamamen benimsemiştir. Açıkça ‘başka bir Ukrayna olmak istemiyorsanız dikkatli olun’ diye tehdit ediyor. Bombalanan Kiev’in bir anlamda dünya kamuoyuna, Yunanların neyle karşı karşıya olduğunu duyurmak için mükemmel bir yer oldu” ifadesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...