Kiev semalarında görünen ışık paniğe yol açtı... NASA'dan ilk açıklama

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kiev semalarında görünen ışık paniğe yol açtı... NASA'dan ilk açıklama

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'nın başkenti Kiev üzerinde gökyüzünde meydana gelen bir parlama alarma yol açtı. Öte yandan, ışık patlaması gibi görünen şeyin ne olduğu konusunda kafa karışıklığı devam ediyor.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de gökyüzünü aydınlatan gizemli bir ışık parlaması spekülasyonlara yol açtı. Kiev'deki yetkililer, dün akşam saatlerinde görünen bu ışığın Dünya'ya düşmesi beklenen bir NASA uydusu olduğunu söyledi. Ancak ABD Havacılık ve Uzay Ajansı NASA, söz konusu uydunun hala Dünya'nın yörüngesinde döndüğünü ve henüz yeryüzüne düşmediğini ifade etti. 

BBC'nin haberine göre, Ukrayna Hava Kuvvetleri ışık parlamasının bir göktaşı olabileceğini öne sürdü. Öte yandan, Ukraynalı askerler bu ışık parlamasının bir Rus hava saldırısından kaynaklanmadığından emin.

NASA 'UYDU İDDİASINI' REDDETTİ

Kiev'in üzerinde görünen ışık parlaması yerel saatle 22.00 civarında meydana geldi. Işık parlaması şehirdeki kameralar tarafından anbean görüntelendi. 

Kiev askeri idaresi başkanı Serhiy Popko, Telegram kanalı üzerinden yaptığı açıklamada, bir hava saldırısı alarmının aktif edildiğini ancak 'hava savunmasının faaliyette olmadığını' söyledi. Popko, "Ön bilgilere göre, bu olay bir NASA uzay uydusunun Dünya'ya düşmesinin sonucuydu" dedi.

Peki, Popko'nun bu iddiasının temelinde ne yatıyor? Geçtiğimiz günlerde NASA, görevi sona eren 300 kilogram ağırlığındaki bir uydunun Çarşamba günü (dün) atmosfere yeniden gireceğini duyurmuştu. NASA'nın İletişim Ofisi'nden Rob Margetta, BBC'ye yaptığı açıklamada, ışık parlamasının gözlemlendiği sırada uydunun hala yörüngede olduğunu, yani henüz Dünya'ya düşmediğini söyledi. NASA ve ABD Savunma Bakanlığının RHESSI'yi izlemeye devam ettiğini de sözlerine ekledi.

NASA'ya ait güneş patlamalarını gözlemlemek için kullanılan RHESSI uzay aracı 2002'de alçak Dünya yörüngesine fırlatılmış ve 2018'de hizmet dışı bırakılmıştı.

Ukrayna'da sosyal medya ağlarında insanlar ışık parlamasının ne olabileceğine dair çeşitli iddiaları ortaya atıyor. Bazı kişiler, bu ışık parlamasının uzaylılardan kaynaklandığını bile ileri sürmekte. 

(BBC) 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...