Kıbrıs basınından Ayşenur Aslan'a tepki yağdı

Kıbrıs basınından Ayşenur Aslan'a tepki yağdı

DÜNYA Haberleri

Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan’ın programda Türk Mukavemet Teşkilatına (TMT) yönelik hadsiz iftira ve karalamalara Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) basını sert tepki gösterdi.

Ada basını Arslan’ın skandal ifadelerini manşetlerine taşırken, bir an önce özür dilemesi çağrısı yaptı. Volkan gazetesi manşet haberinde “Ayşenur Arslan isimli utanmaz ve cahil Halk TV sunucusunun TMT’den adı suikastlarla anılan illegal yarı resmî bir oluşum diye bahsetmesi KKTC’de infiale sebep oldu. Terbiyesiz! Şaşkın! Cahil! Hadsiz! Geveze! Sözlerini geri al özür dile” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs basınından Ayşenur Aslan'a tepki yağdı

Kıbrıs Postası ve Detay Kıbrıs haber siteleri de TMT’ye yönelik skandal ifadelere sert tepki gösterdi. Haberde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın “Kıbrıs Türk halkının bağrından doğan TMT, bir saldırı örgütü değil; halkımızı savunan ve koruyan bir direniş örgütüdür Vatan size minnettardır” ifadelerini yer verildi.
Kıbrıs gazetesi de tepkisini Arslan’ın Kıbrıs’ın Kuvayımilliye’si olarak anılan TMT’yi ‘suikastçi bir örgüt’ olarak tanımlamasına tepkisini yine Cumhurbaşkanı Tatar’ın sözleriyle ortaya koydu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...