Kerry, Netanyahu ve Abbas'la görüşecek

/ Kaynak: AA
Kerry, Netanyahu ve Abbas'la görüşecek

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı Kerry bu hafta İsrail Başbakanı Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Abbas'la görüşeceğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry bu hafta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'la görüşeceğini açıkladı.
Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Kerry, Birleşmiş Milletler Bilim, Eğitim ve Kültür Örgütü'nde (UNESCO) yaptığı konuşmada, "Bu hafta içinde Başbakan Netanyahu ile Almanya'da bir araya geleceğim. Sonrasında da bölgeye giderek Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Ürdün Kralı Abdullah ve diğerleriyle görüşeceğim. İki yerde de Suriye konusundaki kilit aktörlerle önemli buluşmalar gerçekleştireceğim" dedi.
Avrupa turu kapsamında Milano'nun ardından Paris'e gelen Kerry, UNESCO'daki temaslarının ardından Almanya'ya geçecek.
İsrail'in, Filistinliler'in Mescid-i Aksa'ya girişlerini kısmen ya da tamamen engellemesi nedeniyle eylülden bu yana Kudüs ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gerginlik arttı.
İsrail polisi bir haftadır Mescid-i Aksa'ya 50 yaş altı Müslüman erkeklerin girişine izin vermiyor. Bölgede İsrail askerleriyle Filistinliler arasında çıkan arbedeler gözaltılar, yaralanmalar ve can kayıplarıyla sonuçlanıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...