Kerry: 'ABD, Türkiye'nin iç işlerine karışmaz'

Kerry: 'ABD, Türkiye'nin iç işlerine karışmaz'

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ülkemin, Türkiye'nin iç işlerine ve seçim sürecine karışmasından çıkarı olmaz. Türkiye ve ABD sorun çözmek için çalışır.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 17 Aralık Operasyonu'na ilişkin iddialara cevap verdi. Kerry'in, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile geçen pazar günü Paris'teki AB Büyükelçiliği'nde yaptığı görüşmenin detayları belli oldu. nbsp;"Ülkelerimizin hukuk ve demokrasinin üstünlüğü ile birbirlerinin iç politikalarına saygı duyma ilkesine bağlı olduğuna değindik" diyen ABD?Dışişleri Bakanı Kerry, ülkesinin Türkiye'nin içişleri ve seçim sürecine karışması veya dahil olmasında kesinlikle hiçbir çıkarı olmadığını ifade etti. "Bugüne kadar da karışmadık" diyen Kerry şöyle devam etti: "Türkiye ve ABD iki önemli müttefiktir, problem oluşturmak değil çözmek için çok çalışan iki dosttur. Ayrıca bizim için önemli olan, ülkelerimizin halklarının Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin güçlü kalmasına olan bağlılığımızı açıkça anlamasıdır." nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...