Kerkük'te Tümen Komutanlığı talan edildi

/ Kaynak: AA
Kerkük'te Tümen Komutanlığı talan edildi

DÜNYA Haberleri  / AA

IŞİD tehdidi nedeniyle komutan ve askerlerin terkettiği Kerkük'teki 12. Tümen Komutanlığı'na ait karargahta askeri araç ve silahlar talan edildi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tehdidi nedeniyle komutanlarının ve askerlerin terk ettiği Kerkük'teki 12.Tümen Komutanlığı'na ait karargahın talan edildiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre "Irak Dicle Operasyonlar Gücü'ne" bağlı 12. Tümen Komutanlığı'nda görevli rütbeli askerler, IŞİD'den kaçmak için karargahı terk etti. Komutanlarının ayrıldığını fark eden askerler de üniformalarını çıkararak karargahtan ayrıldı.

Bir tek askerin kalmadığı karargahta talan başladı. Kimliği belirsiz birçok kişi, karargaha girerek askeri araç, silah, kelepçe, üniforma alıp götürdü. Talan esnasında kargaşa yaşanması, eşyaları paylaşmakta anlaşamayan gruplar arasında çatışma çıkması ve 12. Tümen Komutanlığı'na sadece 1 kilometre mesafede olan polis güçlerinin talanı engellememesi dikkati çekti.

Bu arada talan devam ederken Kerkük'ün 15 kilometre güneyindeki karargahın yol güzergahında çok sayıda askeri araç kimliği belirsiz kişilerce yakıldı.

Karargahtan alınan eşyalar, Kerkük şehir merkezine götürüldü. Karargah ile Kerkük arasında peşmergelerin kontrolünde bulunan 5 kontrol noktasında talancıların engellenmediği görüldü. Talancıların elinde ağır silahlar olması nedeniyle peşmergenin müdahale etmek istemediği ifade edildi.

Askeri eşyaları talan edenlerin Kerküklü olmadığı, Süleymaniye plakalı araçlar kullandıkları öne sürüldü.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...