Kerbela anma töreninde saldırı, 39 ölü

Kerbela anma töreninde saldırı, 39 ölü

DÜNYA Haberleri

Kerbela'da saldırı sonucu 39 kişi hayatını kaybetti

Irak'ın Es Saadiye kentineki Kerbela şehitlerini anma töreninde intihar saldırısı düzenlendi. En az 39 kişi hayatını kaybetti. Geçmiş yıllarda da düzenlenen ve Şiileri hedef alan saldırıların alınan yoğun güvenlik önlemlerine rağmen bu yıl yine gerçekleşmiş olması endişe yaşattı. Büyük bir kısmı başka ülkelerden Irak'a gelen yüz binlerce Şii, Aşura törenleri için Kerbela'ya akın etti.

SALDIRILARIN ARDINDAN GERİYE BU GÖRÜNTÜLER KALDI
Saldırıların en büyüğü Şiilerin çoğunlukta olduğu başkentin kuzeyindeki Diyala eyaletinde düzenlendi. Güvenlik ve sağlık görevlilerinin aktardığına göre intihar saldırganı 30 kişinin ölümüne 65 kişinin ise yaralanmasına neden oldu. Diyala'dan önce ülkenin farklı yerlerinde iki saldırı daha gerçekleşti. Başkentin güneyindeki Hafriye şehrinde dokuz kişi hayatını kaybetti. Kerkük'te düzenlenen ikiz bombalı saldırılar da beş kişinin yaralanmasına neden oldu.

2 MİLYON KİŞİ KATILDI
Yetkililer Kerbela'daki anma törenlerine gelenlerin sayısının 2 milyonu bulduğunu bildirirken, Pakistan, Hindistan, İran, Yemen, Ürdün, Lübnan gibi ülkelerden de çok sayıda kişinin törenlere katıldığı kaydetti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...