Kenya, Somali'deki terörist hedefleri vurdu

/ Kaynak: AA
Kenya, Somali'deki terörist hedefleri vurdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Kenya'nın Somali'de terör örgütü Eş-Şebab'a ait kampları vurduğu bildirildi.

Somalili yerel yönetim yetkilisi Şeyh Musse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kenya uçaklarının ve tanklarının sınıra yakın Gandhodhawe köyünü ve köyün dışındaki bir Eş-Şebab kampını vurduğunu söyledi.
Musse, hava saldırısının ve bombardımanın yaklaşık bir saat sürdüğünü belirtti.
Sınırın Kenya tarafındaki Mandera kentinin yetkilisi Mualim Salih de hava saldırısını doğrulayarak ordunun hava saldırısından sonra topçu mermisi kullandığını kaydetti.
Kenya'nın kuzeydoğusundaki Garissa'da 2 Nisan'da Garissa Üniversitesi'ne Eş-Şebab militanları tarafından düzenlenen saldırıda çoğu öğrenci 148 kişi hayatını kaybetmişti. Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, saldırıya en şiddetli şekilde karşılık vereceklerini açıklamıştı.
Somali'de faaliyet gösteren Eş-Şebab militanları, 2011'de Afrika barış gücü çerçevesinde Somali'ye gönderdiği askerlerini geri çekmemesi durumunda Kenya'da da terör saldırıları düzenleyeceği tehdidinde bulunuyordu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...