Kendisi 46, vücudu 90 yaşında

Kendisi 46, vücudu 90 yaşında

DÜNYA Haberleri

Nadir görülen bir hastalık sebebiyle İngiltere'de Simon Laxon isimli şahıs, sadece 46 yaşında olmasına rağmen 90 yaşındaki birindeki gibi bir vücuda sahip. Hastalığının tıbbi tedavisi yok.

Coventry'de yaşayan Laxon, milyonda bir görülen rahatsızlık sebebiyle normalden çok daha hızlı yaşlanıyor. Enzim eksikliği sebebiyle asitler Laxon'un kemik ve kıkırdaklarını tahrip ediyor. Laxon bu yüzden daha şimdiden 90 yaşındaki birinin kemik yapısına sahip.
Daha doğumunda Laxon'a alkaptonüri (AKU) teşhisi konmuş. Bu, son derece nadir görülen genetik bir rahatsızlık. Hastalık, osteoartrit (bir tür eklem hastalığı), kalp problemleri ve böbrek enfeksiyonlarına da yol açabiliyor. Alkaptonüride hastanın idrarı da siyaha yakın renkte oluyor. nbsp;
Şiddetli ağrılar sebebiyle fren sistemleri mühendisliği işini de bırakmak zorunda kalan Laxon, "46 yaşındayım ama kendimi 90 yaşındaki birinin bedeninde hissediyorum" dedi.
Laxon'un sağlığı giderek daha da kötüleşiyor. Hastalığının tıbbi tedavisi yok.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...