Kazakistan'da bakteriler 120 bin antilobu telef etti

Kazakistan'da bakteriler 120 bin antilobu telef etti

DÜNYA Haberleri

Kazakistan'ın Rusya sınırı yakınlarındaki Kostanay bölgesinde üç haftadan bu yana ölen Sayga antiloplarının sayısının 120 bini aştığı bildirildi.

Kazakistan Tarım Bakanlığı'na bağlı Veteriner Komitesi Ulusal Referans Merkezi, antilopların ölümüne hava sıcaklıklarındaki ani değişikliklerin yaşandığı ortamlarda artış gösteren pasteurellosis veya clostridium bakterisinin neden olduğunu açıklamıştı. Kazakistan Tarım Bakanlığı iki hafta önce yaptığı açıklamada bölgeden toprak, su numuneleri alındığını bazı Sayga antilobu leşlerinin ise incelenmek üzere laboratuvarlara götürüldüğünü duyurmuştu. Nadir görülen antilop türüne ait yüksek orandaki ani ölümler karşısında Birleşmiş Milletler Çevre Programı'nda (UNEP) görev yapan yetkililer de acil önlem çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, "Küresel antilop nüfusunun üçte birine denk gelen 120 binden fazla sayga antilobu Kazakistan'ın merkezi bölgesinde öldü" ifadesine yer verilmişti. Başbakan Kerim Mesimov uluslararası uzmanların antilop ölümlerini araştırması için hükümete bağlı bir birim kurulması talimatı verdi. Dünya Doğayı Koruma Vakfı'nın Rusya'daki merkezi yetkilileri ise "İlk olarak 10 Mayıs'ta 117 antilop ölüsü buluşmuştu. 11 gün sonra 28 bin ölü daha tespit edildi" sözleriyle felaketin başlangıcını anlattı. (Kaynak: Sabah)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...