Kaybolan Endonezya uçağında son durum

Kaybolan Endonezya uçağında son durum

DÜNYA Haberleri

Sabah saatlerinde Endonezya'dan Singapur'a gitmekte olan uçak ile irtibat kesildi

Endonezya Ulaştırma Bakanlığının açıklamasında, uçağın Kalimantan ile Java Adası arasında bulunan Java Denizi üzerinde düştüğünün tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada, arama çalışmalarının Singapur, Avustralya ve Malezya ile ortak yürütüldüğü kaydedildi. Ulusal Arama ve Kurtarma Kurumu Başkanı F. Henry Bambang Sulistyo, "Havanın kararması nedeniyle arama çalışmalarını şimdilik durdurduk. Yarın saat 06.30'da Avustralya, Malezya ve Singapur'un yardımlarıyla daha detaylı bir çalışma yapacağız ve sonuç almaya çalışacağız" dedi.
Endonezya'nın Surabaya Adası'ndan, Singapur'a gitmekte olan AirAsia Havayolları'na ait yolcu uçağından hala haber alınamıyor.Uçaktaki yolcuların yakınları Surabaya'daki havaalanında beklemeye devam ediyor. Endonezya Ulaştırma Bakanlığı, uçağın Kalimantan ile Java Adası arasında bulunan Java Denizi üzerinde düştüğünün tahmin edildiğini açıklamıştı. Asya'da ekonomik fiyatıyla en çok tercih edilen havayolu şirketlerden AirAsia ile ilgili şimdiye kadar herhangi bir kaza rapor edilmediği belirtiliyor.
Surabaya Adası'ndan Singapur'a gitmekte olan yolcu uçağıyla yerel saatle 07.24'te irtibat kesilmişti. Uçakta 155 yolcu ve 7 kişilik mürettebat bulunuyordu.

ARAMALAR DURDURULDU


Ulusal Arama ve Kurtarma Kurumu Başkanı F. Henry Bambang Sulistyo, "Havanın kararması nedeniyle arama çalışmalarını şimdilik durdurduk. Yarın saat 06.30'da Avustralya, Malezya ve Singapur'un yardımlarıyla daha detaylı bir çalışma yapacağız ve sonuç almaya çalışacağız" dedi. Uçaktaki yolcuların yakınları Surabaya'daki havaalanında beklemeye devam ediyor.
Endonezya Ulaştırma Bakanlığı, uçağın Kalimantan ile Java Adası arasında bulunan Java Denizi üzerinde düştüğünün tahmin edildiğini açıklamıştı. Asya'da ekonomik fiyatıyla en çok tercih edilen havayolu şirketlerden AirAsia ile ilgili şimdiye kadar herhangi bir kaza rapor edilmediği belirtiliyor.
Surabaya Adası'ndan Singapur'a gitmekte olan yolcu uçağıyla yerel saatle 07.24'te irtibat kesilmişti. Uçakta 155 yolcu ve 7 kişilik mürettebat bulunuyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...