Kavurucu sıcaklar Hindistan'ı vurdu: Ölü sayısı 170'e ulaştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fotoğraf: İhlas Haber Ajansı

DÜNYA Haberleri

Son günlerde aşırı sıcaklarla boğuşan Hindistan'da can kaybı 170'e ulaştı. Hastanelerde sıra bekleyenlerin yanı sıra morglar tıka basa doldu. Meteorolojinin verdiği uyarılara rağmen hükümetten sokağa çıkma yasağı ise gelmedi.

Hindistan'da etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle can kayıpları artmaya devam ediyor. Bihar eyaletinin başkenti Patna'daki tüm okullar 24 Haziran'a kadar tatil edilirken, can kaybı ise 170'e ulaştı.

Ülkenin hastanelerinde sıralar oluşurken bir morgun tamamı ise doldu. Elektriğin kesintiye uğraması sonucu personel hastaları soğutmak için kitap kullanmak zorunda kaldı.

Yerel haberlere ve sağlık yetkililerine göre, kuzeydeki Uttar Pradesh eyaletinde son birkaç gün içinde 119 kişi sıcaktan kaynaklanan hastalıklardan öldü, komşu Bihar eyaletinde ise 47 kişi hayatını kaybetti.

MORGLAR DOLUP TAŞIYOR

"O kadar çok insan sıcaktan ölüyor ki, dinlenmek için bir dakika bile zaman bulamıyoruz" diyen bir cenaze arabası şoförü, Associated Press'e yaptığı açıklamada pazar günü 26 ceset taşıdığını belirtti. Kavurucu sıcakların yaşandığı bölgelerde oturanlar ise dışarı çıkmaya korktuklarını söyledi.

Uttar Pradesh'in Ballia bölgesindeki en büyük hastane, daha fazla hastayı barındıramıyor. Yetkililer, tamamı çeşitli sağlık sorunlarından muzdarip yaşlı 54 kişinin sıcak hava dalgasında hayatını kaybetmesi üzerine morgun dolduğunu belirtti. Bazı ailelerden yakınlarının cenazelerini evlerine götürmeleri istendi.

ÖLÜMLERİN SEBEBİ ARAŞTIRILACAK

Pazar günü Uttar Pradesh eyaletinin sağlık bakanı, iki kişilik bir ekibin çok sayıda ölümün sebebini ve bu ölümlerin doğrudan ısıyla bağlantılı olup olmadığını araştıracağını söyledi.

TEK PROBLEM SICAKLIK DEĞİL

Hava durumu uyarılarına rağmen hükümet yetkilileri, ölü sayısının artmaya başladığı pazar gününe kadar insanlardan sıcaklara hazırlanmalarını istemedi ve herhangi bir yasak gelmedi. Sıcaklık stresine ek olarak bölge genelinde insanları su, vantilatör veya klimasız bırakan sürekli elektrik kesintileri de var.

SICAKLIKLAR 43,5 DERECEYE ULAŞTI

Hindistan'ın kuzey bölgeleri yaz aylarında bunaltıcı sıcaklarla tanınırken, Hindistan Meteoroloji Departmanına göre sıcaklıklar sürekli olarak normalin üzerinde seyretti ve en yüksek sıcaklıklar 43,5 dereceye ulaştı.

Hindistan'da sıcaklıklar normalin en az 4,5 derece üzerindeyse veya sıcaklık 45 derecenin üzerindeyse bir sıcak hava dalgası ilan edilir. (Kaynak: Reuters - The New Daily)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...