Katliama böyle öfke kustular: Rusya'ya 'kan gölü' mesajı

Düzenleyen:
Katliama böyle öfke kustular: Rusya'ya 'kan gölü' mesajı

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın Ukrayna topraklarına yönelik işgal girişiminde yaşanan katliamlara tepki gösteren Litvanyalılar, başkent Vilnius'ta bulunan Rus büyükelçiliğinin önündeki göleti kırmızı renge boyadı.

Rusya tarafından Ukrayna'da işlenen katliamlar için Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta Rus büyükelçiliğinin önünde protesto gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Ukrayna şehirlerinin Rus saldırıları sonucu kan gölüne döndüğü mesajını vermek için elçilik önündeki göleti kırmızı renge boyadı.

Litvanya'nın milli yüzücüsü Rūta Meilutytė (25), savaşın dehşetine dikkat çekmek için kırmızı sular arasında kulaç attı.

DOĞAYA ZARARSIZ BOYA KULLANILDI

Meilutyte, kar yağışına rağmen göleti baştan sona yüzdü. Yerel yöneticiler, göleti kırmızıya boyamak için kullanılan boyanın doğaya zararsız olduğunu, Aziz Patrik Günü'nde Vilnia nehrinde kullanılan boyanın aynısı olduğunu belirtti.

Bazı göstericiler ise kan gölünde ölmüş gibi görüntü verdi.

Katliama böyle öfke kustular: Rusya'ya 'kan gölü' mesajı

"PUTİN, LAHEY SENİ BEKLİYOR"

Komşu Letonya'da da başkent Riga'da Rusya büyükelçiliğinin bulunduğu caddenin ismi "Ukrayna'nın Bağımsızlığı Caddesi" olarak değiştirildi. Caddeye Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in deforme edilmiş dev bir resmi yerleştirildi, elçilik duvarına da "Putin, Lahey seni bekliyor" yazılı afiş asıldı.

Katliama böyle öfke kustular: Rusya'ya 'kan gölü' mesajı

SOYKIRIM İDDİALARI SORUŞTURULUYOR

Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Ukrayna'da 2013 yılından bu yana süren savaşla ilgili soruşturma başlatmıştı. Soruşturmada, ülkede savaş suçları işlenip işlenmediği inceleniyor.

UCM ayrıca Ukrayna'da insanlığa karşı suç işlendiği ve soykırım yapıldığı iddialarını da soruşturacak.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...