Katil Esad'ın uçaklarına sınırlama geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Katil Esad'ın uçaklarına sınırlama geliyor

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı, katil Esad rejimine ait uçakların Suriye'deki uçuş alanlarına dair açıklama yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, katil Esad rejimine bağlı uçakların Suriye'deki uçuş alanlarına dair açıklamalarda bulundu. Kerry, "Suriye savaş uçaklarının, meşru muhalefetin bulunduğu bölgelerde uçması sınırlandırılabilir" dedi.

"YERE İNMESİNİ SAĞLAMALIYIZ"

Katil Esad rejiminin El Nusra bahanesiyle sivilleri öldürdüğünü belirten Kerry, "Bu sınırlama rejimin 'El Nusra Cephesi'yle mücadele ediyorum' bahanesiyle sivil hedeflere saldırmasını engeller. Biz bir an önce kritik noktalarda bulunan tüm hava araçlarının yere inmesini sağlamalıyız ve insani yardımların kesintisiz ulaşmasını temin etmeliyiz'' dedi.

ERDOĞAN DEFALARCA UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce defalarca Suriye'de uçuşa yasak bölge oluşturulması ve sivillere yardımın önünün açılması gerektiğini söylemişti. Erdoğan, Çin'deki G20 Zirvesi'de ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e "uçuşa yasak bölge ilan edelim" teklifinde bulunmuştu. ​

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...